Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Honnan tudhatom, hogy a...

Honnan tudhatom, hogy a pajzsmirigyemmel baj van?

Figyelt kérdés

Soha nem voltam még pajzsmirigy vizsgálaton, de több helyen is olvastam/hallottam már,hogy terhesség alatt baj van a pajzsmirigy működésével. Mik ennek a tünetei?

Köszönöm a válaszokat előre is.

10 hetes kismama

2008. okt. 22. 07:08
 1/3 anonim válasza:
A pajzsmirigy ha alul működik akkor a szervezet elraktároz minden energiát, akármennyit eszel csak hízni fogsz, fáradékony leszel. Ha túlműködés van akkor meg rövid időn belűl sokat fogyhatsz még ha ugyanannyit is eszel. A hangulatod is megváltozik, ingerlékeny leszel. Mindkettőnél szapora pulzus, fejfájás is jelentkezhet.De én még nem hallottam, hogy a terhesség valakinek pmirigy problémákat okozott volna szerintem ez inkább csak öröklődő lehet. Remélem tudtam segíteni a családunkban gyakori, de nálam még nem jelentkezett. Boldog babavárást
2008. okt. 22. 08:43
 2/3 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a választ!

NEked is boldog babavárást kívánok! puszi

2008. okt. 22. 09:58
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem alulműködésem van, véletlenül jöttek rá vérvételből, a TSH-t, T4-et, és T3-at kell megnézetni!

Sokaknak viszont szülés után nem áll helyre a dolog...

Az alulműködésre és a túlműködésre is van gyógyszer. Nekem semmi tünete nem volt azon kívül, hogy minidg dundi voltam, vagyis inkább erős, azt mondanám, 166 cm, és 70 kg világ életemben, de ha nem figyelnék, hamar elhíznék.

Akiknek van alulműködése, és nem szed rá gyógyszert, terhesség során vetélést okozhat, vagy ha mégsem, értelmi fogyatékosságot a babának!

Inkább nézetsd meg! Nem riogatás!

2008. okt. 22. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!