Az első nőgyógyászati vizsgálaton terhesség megállapításánál mire kell számítani?
Pozitív lett a teszt és 56 napja volt az utolsó menstruációm :)
Pontosan mit fog csinálni az orvosom? Hüvelyi ultrahang mellett mindig van manuális vizsgálat is?
Melleket is néznek vagy azt nem?
Első vizsgálaton kapok már esetleg képet is a babáról?
Attól függ hová mész.
Nálam pl a magánorvos csak legelső alkalommal csinált uh-ot (hasit), kézzel megvizsgált, adott beutalót sztk-ba uh-ra és ennyi. Mellet soha nem nézett.
(Nálunk sehol nem adnak képet, ha látni akaroda a magzatodat pedig el kell menni babamoziba, sztkban nálunk nem látni a monitort sem)
Szintén magándoki.
Miért vagyok itt? Mert második alkalommal nem jött meg és van 5 pozitív tesztem. Nevetett, feküdjek az asztalra, megnézzük. Hasi UH-val is megtalálta már a babát, volt szívhang, azt kihangosította, megmutatta, egészen baba-formája volt már 8 hetesen is. :) Kép nála 1000 ft, de az elsőt megkaptuk ajándékba, kérni se kellett.
Mellett nem nézett, azóta sem, első alkalommal rákszűrés volt, utána a 26. hétig nem nézett méhszájat sem. Akkor nézett, illetve legutóbb, 30 hetesen is.
31 hkm :)
Nekem manuàlis vizsgàlat és hüvelyi UH volt az 5 héten. Pecsételés miatt mentem ilyen koràn, sürgősségi nőgyógyàszaton néztek. Itt nem kaptam képet, csak petezsàkot làtott.
Egy hét múlva màr a magànorvosomhoz mentem kontrollra, ott is ugyanígy manuàlis vizsgàlat és hüvelyi UH volt. Itt màr kaptam képet kérés nélkül. Volt szívhang.
Azóta egyszer voltam. Màr nem vizsgàlt kézzel és hasi UH-on is minden tökéletesen làtható volt.
Ha 56 napja volt az utolsó menszid, az màr 8 hetes :) valószínűleg màr szívhang is lesz.
Gratulàlok!
Magánorvoshoz mentem mindkét terhességemmel.
1. Volt manuális vizsgálat és hasi uh. 6 hetes voltam, volt szivhang is. Nyomtatni nem tud, monitort lefényképeztük.
2. Csak hasi uh volt. 4 hetes terhes voltam, petezsak látszódott. Hiperstimuláltak a meddőségiben, így nem vizsgált meg, mert őrületesen fajt volna. Azóta sem volt manuális vizsgálat, 14. héten lesz, addigra már annyira visszahúzódik minden, hogy remélhetőleg nem fog fájni a vizsgálat, de mehszajat kell ellenőrizni.
Szóval sok mindenről függ. Az én dokim ritkán csinál hüvelyi uh-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!