Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mitől híztam sokat az elmúlt...

Mitől híztam sokat az elmúlt pár hét alatt? Vizesednék? Attól lennének fájdalmaim is? 23 hkm

Figyelt kérdés
az elmúlt 3 hét alatt 4 kilót híztam. nem eszem többet, esténként még biciklizem is a férjemmel. Vacsorára már nem eszek sokat mert fulladok, így van hogy csak kis joghúrt meg müzli, esetleg csak leves a vacsim. Testileg nem igazán látszik a hízás. Ám az utóbbi 1-2 hétben éjszaka ha felkelek vécézni, alig bírok a talpamra állni mert fáj, az újjaim bár nem oly látványosan inkább csak érzetre olyan duzzadtak. fájnak az újjaim, az alkarom, alig bírom őket mozgatni. Létezne hogy a víz nyomta meg a súlyomat? Sajnos már 17 hetes kortól zsibbad a kezem, eleinte csak reggelre, majd aztán volt hogy egész nap előjött. mi vár így rám? :-(
2010. máj. 27. 13:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a hízás nem meglepő, mert nekem a 20. hétig semmi nem volt, aztán gyorsan feljött két kiló. Sokszor ebben az időszakban gyarapodik a baba is a legjobban.

A zsibbadásról nem tudok mit mondani, de ha sokat fáj valamid, akkor jelezd az orvosnak.

2010. máj. 27. 13:26
 2/6 A kérdező kommentje:

köszi. én eddig egyenletesen híztam, 12 hét alatt 4 kilót.

a dokinak mondogatom már 16hgetes óta, azt mondta ha súlyosbodna akkor neurológia. ám tudom mivel kismami vagyok sokat ők sem tehetnek értem. iszonyat, nem tudok aludni mert elzsibbad a kezem, érzéketlen lesz. ráadásul még dolgozom, rá vagyok kényszerülne, így nagy érvégés lenne ha már táppénzre kellene mennem, de úgy látom nem valami jó vár rám! .-( totál el vagyok keseredve! :-((

2010. máj. 27. 13:28
 3/6 anonim ***** válasza:
sajnos nekem is sokat zsibbadt nemcsak a kezem hanem a combom is, konkrétan sántitani tudtam. valahogy úgy fekszik a baba hogy nyomja az ideget. ezzel tényleg nincs mit tenni majd elmúlik. nekem kb. 28 kiló szaladt fel úgy hogy szinte észre sem vettem, nem ettem sokkal többet. van aki ilyen típus van aki olyan
2010. máj. 27. 14:20
 4/6 A kérdező kommentje:
ajaj, akkor hiába ennék főttkrumplit és szednék valami homeós bogyót? mert ha zsibbad a kéz akkor nem kellene dagadia is, nem? először reggelre csak zsibabdt és olyan érzéketlen lett. majd aztán nepközben is megmaradt ez és éjszaka ha felkeltem vagy reggel is akkor alig tudtam talpra állni, szabály szerűen fájt a talpam, plusz a kezemet azaz az újjaimat alig bírtam mozgatni. olyan püffedtek még most is. ezért gondolom hogy víz is van a dologban. én sajna egyébként is túlsúllyal kezdtem, a cigit is letettem, így nem örülnék ha iylen gyorsan jönnének fel a kilók. de így meg kínszenvedés és tudom hogy eze ellen az orvosság csak a szülés, de addig még 17 hét van :-(
2010. máj. 27. 14:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem ugyanaz vár rád, ami rám is.

Nekem is ugyanúgy a 17. hét környékén kezdődött a kézzsibbadás és a vizesedés is. Eleinte csak éjjel zsibbadt, aztán már napközben is, később éjjel már arra ébredtem, hogy vállig sajog mindkét karom. Végig nagyon egészségesen étkeztem, onnantól meg pláne, figyeltem a sóbevitelre is, de nem szűnt meg a dagadás-zsibbadás. Most a 38. hétben vagyok és nagyon vizes vagyok, 20 kilóval nehezebb, mint a teherbeesés előtt. És mostanra már a legkisebb bajom a kézzsibbadás, hozzászoktam!

A lényeg az, hogy a vérnyomásodat ellenőriztesd rendszeresen!

2010. máj. 28. 00:48
 6/6 A kérdező kommentje:

köszönöm hogy írtál. akkor azt hiszem ugyanazt élted át mait énmost kezdek átélni. iszonyat ez az egész,tegnap vettem két homeós bogyót, attól várok egy pici javulást.

könnyű szülést neked.

2010. máj. 28. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!