Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt mennyit...

Terhesség alatt mennyit hiztál? Elsősorban az első három hónap érdekelne.

Figyelt kérdés
2017. szept. 6. 19:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

71 kg-osan kezdtem, de normál bmi-vel és testzsírszázalékkal.

1. Trimeszter végén -1 kiló (70 kg)

2. Trimeszter végén +4 kiló (75 kg)

Még nem született meg a baba, nem tudom mennyi lesz a vége.

Kicsit odafigyelek az étkezésre, de sosem éhezek.

2017. szept. 6. 20:37
 12/24 anonim ***** válasza:

33 hetesen 2,5 kg- ot hiztam. Először a 28. Heten mert a védőnő +1 kilót, otthon ritkán állok a mérlegre úgyhogy nincs hetente nézve, pont ma reggel álltam ra kíváncsiságból.

Bár rajtam a terhesség előtt is volt 5 kg (amit az előtte évben szedtem fel) felesleg.

2017. szept. 6. 20:38
 13/24 anonim ***** válasza:
3. hónapig -2 kilóban voltam. A végén +12kg. Másfél évvel később 3 kiló pluszban vagyok. 72 kilóval kezdtem. De nem voltam túlsúlyban, 180 centi felett van a magasságom.
2017. szept. 6. 21:07
 14/24 anonim ***** válasza:
56 kiloval kezdtem, a 3. honap vegere fogytam, 55 kilo voltam, szulni 66 kiloval mentem (ebbol 4,3 kilo volt a gyermekem). Az elso harom honapra ugy tudom, max. 3 kilo az "ajanlott" hizas a terhessegi cukorbetegseg es a toxemia elkerulese miatt (utobbinal nagyobb sulynal magasabb a kockazat).
2017. szept. 6. 21:32
 15/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat egyébként 172 cm vagyok de mostmár igyekszem odafigyelni és veszek egy mérleget :).
2017. szept. 6. 21:49
 16/24 anonim ***** válasza:

Az nagyon sok! Vissza kell venned, ha nem akarsz egy mazsas lenni a vegere.

20. hetig -5kg ot fogytam. Pedig nem is hanytam.

2017. szept. 6. 22:55
 17/24 anonim ***** válasza:
En nem hanytam,de ebben a trimesterben kb. semmit nem hiztam. A vége 13 kg -nal állt meg szuleskor.
2017. szept. 6. 23:30
 18/24 anonim ***** válasza:
Az első három hónapban semmit, összesen 9 kilót híztam.
2017. szept. 6. 23:33
 19/24 anonim ***** válasza:
Első háromban csak fogytam, összesen a végéig visszajött, plusz öt kiló még. Szóval öt kilót híztam. Torna, diéta nélkül, akár esti csokival.
2017. szept. 7. 00:15
 20/24 anonim ***** válasza:

Az elso terhessegemnel 4 kilot hiztam mar az elso trimeszterben. Nem veletlenul, hatarozottan tobbet ettem, mert nem cigiztem a pozitiv teszt utan mar es evessel tereltem el a figyelmemet. Szorulasom is volt akkor, de nagyon durvan.

A masodik gyerekkel nem hiztam a16. hetig semmit, utana is nagyon lassan.

Azutan volt tobb terhessegem, az elso teimeszter vegeig elment sajnos mind, de akkor sem hiztam, esetleg fogytam 1-2 kilot.

En vekony vagyok (178 cm es ehhez 60-63 kg kozott).

Nekem is soknak tunik a hizasod, viszont sulyt merni altalaban reggel szokas ruha nelkul, a napkozbeni sulymeres nem igazan ad realis eredmenyt, hiszem pl reggel es este kozott is ingadozhat 2 kilot is a sulyod, de az nem tenyleges fogyas/hizas. Ha raadasul mindig mas merlegen vagy merve, akkor foleg nem lehet a valtozast biztosra venni. (Nekem pl volt olyan, hogy megmert a vedono, majd fel oraval kesobb a haziorvos is es 2 kilo elteres volt, holott cipot, kabatot mindket mereshez levettem.)

Szerintem is jobb, ha veszel sajat merleget es pl havi egy alkalommal mered magad ugyanolyan korulmenyek kozott.

Ha tenyleg ennyit hiztal mar es nem akarsz rengeteget a vegeig, akkor jobb lenne alaposan odafigyelned az evesre. Tapasztalatbol mondom, mert ilyen kezdessel en felszedtem 25 kilot szulesig az elso gyerekkel es hiaba voltam vekony elotte, akkor is alig birtam a vegen. A tobbi terhessegemnel epp emiatt figyeltem ora az evesre, nem dietaztam, csak igyekeztem jot es normal mennyisegben enni es csak 10-11 kilo jott fel. Sokkal jobb volt, a vegen is fitt voltam es nem fajt itt-ott.

2017. szept. 7. 07:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!