Sima szülésnél jobb, ha kérek fájdalom csillapítót vagy bírom ameddig bírom alapon legyen? Kicsit félek tőle! Itt szoktak katéterezni?
Én úgy készültem, hogy azonnal edáért fogok könyörögni, de aztán valamiért nem jutott eszembe kérni majdnem a végéig, pedig baromira fájt. Aztán az orvos megkérdezte, akarom-e és rögtön rávágtam, hogy igyen. Sajnos csak fél óráig élvezhettem az áldásos hatását, nagyon klassz és veszélytelen dolog. Mivel nem jut a keringésbe, nem vénásan adják és nem jut a tüdőből sem a véráramba (mint a gáz) , a babához egyáltalán nem jut el.
Szerintem ne kérd rögtön, mert lehet, hogy bírni fogod vagy gyors lesz. Ha pedig úgy érzed, hogy elég volt és nagyon elviselhetetlen, ráérsz akkor szólni. Nekem 15 perc múlva már bent volt és pár perc alatt hatott!
Azért sem érdemes alapből arra készülni, hogy edát kapsz, mert nem biztos, hogy kaphatsz, megfelelő tágulás kell hozzá.
Egyik rokonom elsőt azzal szülte, nagyon jó emlék maradt, másodiknál meg nem kaphatott, pedig teljesen úgy készült és emiatt a "sokk" miatt nem igazán maradt neki jó emlék :(
Én a természetes szülés híve vagyok, tehát hogy minden segítség, fájdalom csillapítás nélkül szülni.Ez a természet rendje.Persze ha gond adódik az más.De én nem kérnék, nálunk nincs is rá lehetőség.Át kell élni a fájdalmat is, vele jár a szüléssel.Ez az én véleményem, nem ítélem el azt aki kéri az Edát.Én vártam a szülést, és jó visszagondolni rá.Magát a fájdalmat már nem tudom felidézni, csak azt tudom hogy akkor ott nagyon de nagyon fájt.De azt a pár órát(ha szerencséd van akkor tényleg pár óra) ki lehet szerintem bírni.
De ha Te akarsz kérni, tedd azt, szíved joga.
Szép szülést Neked!
Ja és engem katétereztek, mert nem tudtam pisilni.Nem kellemes, de ki lehet bírni.És csak egyszer kellett.
Utolsó voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!