Valaki leirna milyen fajdalomcsillapito lehetosegek lesznek a szuleshez?
-Melegvíz állítólag segít (nálunk nem lehetett zuhanyozni vajúdás közben)
-Apuka maszírozza la derekad (fel sem kelhettem)
-Testhelyzet változtatás
-Helyes légzés (hiába voltam szülésfelkészítőn, ott nem mondták, hanem hogy majd h a ott leszünk mondják. De vajúdás közben sem mondta senki.)
-Fájdalomcsillapító hatású illóolaj (ezt nemrég hallottam, de többet nem tudok róla)
-Állítólag van homeós fájdalomcsillapító is.
Függőleges testhelyzet
-Gáz(Sok helyen nincs is.)
-Epidurális érzéstelenítés. Én kértem volna, de nem volt altatóorvos, és neki kellett volna beadnia. Ha jól tudom, ez csak a fájdalmat csillapítja, de tudod mozgatni a lábad. Nagyon meghatározott ideje van, hoyg mikor adható be. Ha túl korán kapod, még a kitolás előtt visszajönnek pont a legerősebb fájások. Ha túl későn adják, nem érzed a tolófájást rendesen. (De lehet, hogy ír valaki saját tapasztalatot, mert én csak elméletben tudom ezt.)
-Lélekben legyél ott. Ne állj ellen a fájdalomnak, hanem úgy tudatosítsd magadban, hogy minden egyes fájással egyre közelebb kerülsz a babához. (Ezt is utólag tudtam meg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!