Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valaki leirna milyen fajdalomc...

Valaki leirna milyen fajdalomcsillapito lehetosegek lesznek a szuleshez?

Figyelt kérdés
Termeszetes szulesre gondolok. Es azt is irjatok mar le mindnèl, hogy pl az epidulalist mikor adhatjak be hova es milyen a hatasa. Ès hogy nektek melyik volt ès melyiket valasztanatok?
2017. aug. 24. 16:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Általában azoknál akiknek nincs fogadott orvosa szeretik megspórolni a fájdalomcsillapítást,pl addig halasztgatni mikor már nem beadható.
2017. aug. 24. 21:44
 12/14 anonim ***** válasza:
Én az epidurális érzéstelenítést nem ajánlom, mert az egész szülést megállíthatja. Ez persze egyénfüggő, van akinek egyáltalán nem zavart be, de valakinél igen. Én egyet tudtam, hogy azt nem akarok kérni. Végül mindenféle fájdalomcsillapító nélkül szültem, akkor érzem biztosan, hogy mi történik a Babával és velem.
2017. aug. 25. 08:56
 13/14 anonim ***** válasza:

-Melegvíz állítólag segít (nálunk nem lehetett zuhanyozni vajúdás közben)

-Apuka maszírozza la derekad (fel sem kelhettem)

-Testhelyzet változtatás

-Helyes légzés (hiába voltam szülésfelkészítőn, ott nem mondták, hanem hogy majd h a ott leszünk mondják. De vajúdás közben sem mondta senki.)

-Fájdalomcsillapító hatású illóolaj (ezt nemrég hallottam, de többet nem tudok róla)

-Állítólag van homeós fájdalomcsillapító is.

Függőleges testhelyzet

-Gáz(Sok helyen nincs is.)

-Epidurális érzéstelenítés. Én kértem volna, de nem volt altatóorvos, és neki kellett volna beadnia. Ha jól tudom, ez csak a fájdalmat csillapítja, de tudod mozgatni a lábad. Nagyon meghatározott ideje van, hoyg mikor adható be. Ha túl korán kapod, még a kitolás előtt visszajönnek pont a legerősebb fájások. Ha túl későn adják, nem érzed a tolófájást rendesen. (De lehet, hogy ír valaki saját tapasztalatot, mert én csak elméletben tudom ezt.)

-Lélekben legyél ott. Ne állj ellen a fájdalomnak, hanem úgy tudatosítsd magadban, hogy minden egyes fájással egyre közelebb kerülsz a babához. (Ezt is utólag tudtam meg.)

2017. aug. 25. 16:48
 14/14 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom! Probalok lelkileg keszulni ra! Felkeszulok a lerosszabbra es akkor remelem nem csalodok!
2017. aug. 25. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!