Allergia ellen mit szedhetek? 10 hkm
10-ből 11 dologra (por, pollenek) allergiás vagyok, tombol a a parlagfűszezon, de a cetirizint már a baba tervezése előtt nem javasolták. 10 hetes terhes vagyok, háziorvosom claritint engedte szedni, de a védőnő a minap azt tanácsolta azt se szedjem.. Egyre rosszabb a helyzet, tüsszögök egész nap, folyik az orrom, de közben be van dugulva, mondjuk nem is ecsetelem tovább, aki allergiás tudja miről van szó. Kérdés az, hogy tudom-e bármivel is enyhíteni? Orrcseppet sem merek használni, pedig könnyebb lenne úgy aludni, napközben még csak csak kibírom.
Köszi előre is
Nem tudom hogy normalis-e de nekem is azt mondtak ne szedjek semmit. Septoaqua orrsprayt hasznalhatok. Halistennek nekem nincs sok már de ugye jol gondolom, hogy a parlagfűszezon neked is a legszarabb..? (nekem az, meg a futesszezon a poratka meg a penész miatt)
36hkm.
Nekem se engedik 25 hetesen az allergiás kiütésre az antihisztamin tablettát, csak fenistilt.
Van otthon olyan antihisztaminom, ami a tájékoztatója szerint fejlődési rendellenességet okozhat.
Sajnos tényleg semmit nem szabad :S Én is átestem ezen, olt, hogy nem aludtam semmit, mert nem jött levegő az orromon... tengervízes orrsprayt szabad csak. De mint halottnak a csók ...
1. trimeszterben semmit nem szabad.
Utána már egy egy alkalommal szabad használni pl nasivin orrsprayt. Nekem szerencsére csak a harmadik trimben volt rá szükségem és csak este fújtam be egyet egyet, de igazából az se hatott túl sokáig. Kismamaként sok mindent át kell vészelni a baba érdekében amik ellen tenni nem lehet.
Én pl epepangást kaptam és halálra vakartam magam főleg éjjelente.... kb az utolsó 7 hetem így telt... amint meglett a baba elmúlt. Szedni rá semmit nem lehet, testápolók sem segítenek.
Kitartás, ahogy írtad lassan vége az allergia szezonnak. Most nagyon nehéz, de jobb lesz. Jó egészséget és vigyázz magatokra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!