Mi van akkor, ha terhesség alatt egyszer sem megyek el a háziorvoshoz? Feltétlen bele kell pecsételnie a kiskönyvbe?
Az anyasági támogatás egyszeri juttatás, minden gyermek után jár. Összege 2017-ben 64 125 Ft.
Jogosult az anyasági támogatásra:
Az az édesanya, aki várandóssága alatt legkevesebb négy alkalommal részt vett terhesgondozáson és 4 pecsét van a kiskönyvében.
Nekem ő töltötte ki a kiskönyvben az örök beutalót, amit minden vizsgálat alkalmával elfogadtak, ha a kórházba kellett menni.
Ő vette le a vért, amikor kellett. Ekg-t is ő csinálta. Szóval nekem elég sok mindenben "szükségem" volt rá.
1-es
A háziorvos pecsétjének semmi köze az anyasági támogatáshoz
Koszi a vlaszokat!
Nekem semmi szuksegem a haziorvosra, a beutalokat a nodoki adja, es igy is jarhatok a 2 nodokihoz meg 2 vedonohoz, aminek szinten semmi ertelmet nem latom. :/
3-as, nem irta az 1-es, hogy van koze hozza, sot, pont azt akarta irni szerintem a valaszaval, hogy nem kotelezo menni.
Én se voltam még, engem a védőnő akar odaküldeni, de értelmes indokot nem tudott mondani minek. A háziorvosom messze van, semmi dolgom ott, nem fogok elmenni. Nekem is, hogy de a beutalós részt kitölti a háziorvos. És hova szarjak? Nincs szükségem. Sőt a kiskönyvre sincs. A védőnőn kívül senkit se érdekel, nem járok az sztk-ba/kórházba, mindent magánúton csináltatok. De akkor is menjek el. de minek? Mert így hivatalos. Úgy voltam vele, hogy a fäszt.
Pecsétet meg vagy a háziorvos ad, vagy a védőnő, vagy a nőgyógyász, mindegy ki adja a lényeg az, hogy ők adhatják, ők igazolhatják, hogy jártál terhesgondozásra. Pl. itt látom mindig írják, hogy a védőnőtől kell a pecsét. Múltkor mikor a védőnőhöz vártam akkor hallgattam végig egy másik védőnőt a folyosón, aki nagy pofával azzal dicsekedett, hogy ő aztán nem ad semmiféle pecsétet meg igazolást senkinek ő meg is mondja nekik (akik kérik, mert az én védőnőmhöz volt, aki pont ezért jött) hagyják őt ezzel békén ő ilyennel nem foglalkozik, micsoda hülyeség, mi köze neki ehhez stb. Holott benne van a törvényben, hogy háziorvos, védőnő vagy nőgyógyász. És akkor egyes védőnők még csak nem is tudnak erről, meg büszkék rá, hogy ők elzavarják azt, aki tőlük ilyet kér...
7-es válaszolónak.
Én is magánban csináltattam mindig mindent, de nekem pl a szonogràfus is mindig elkérte és bele írta az uh-k időpontját.
3szor kellett rohannunk éjjel a szülészeti ügyeletre, oda is kell a kiskönyv. Amikor nst-re mentem, akkor kellett az a rész, amit a háziorvos töltött ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!