Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen dolgokra kell vigyázni...

Milyen dolgokra kell vigyázni az első trimeszterben?

Figyelt kérdés
Mit szabad és mi tilos? Leírnátok 1-2 hasznos tanácsot, mert első terhességem, és még nagyon az elején vagyok.
2010. máj. 23. 19:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mire gondolsz? Én éltem ugyanúgy, ettem, ami jól esett. Szerintem csak ésszerűen, óvatosan, nem kell kamiont húzni foggal és megenni egy tál csípős birkapörköltet. Kérdezz kicsit konkrétabban... majd meglátod, minden máshogy van (emésztés, közérzet), de azért egy teljesen normális állapot, nem betegség, hogy óvintézkedéseket kelljen tenni. Élvezd minden pillanatát. Voltam kedvenc oldalaim neten, ahol minden héten megnéztem, hogy mekkora, mije fejlődik éppen... élmény!
2010. máj. 23. 20:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
ahogy az elozo valaszo irta, es ne emelj, ne cipel nagyon nehezet, ha tudsz ne furodj forro vizben, probalj vigyzani magadra. es szedj valailyen terhesvitamint, lehetoleg olyat amiben van folsav is.19hkm
2010. máj. 23. 21:03
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Kell-e sokat pihenni, feküdni stb. ?
2010. máj. 23. 21:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Pihenni azért fogsz, mert állandóan fáradt leszel.Én legalábbis a nap 24 órájában álmos voltam, de aludni nem igazán bírtam az elején.Leírok egy-két jó tanácsot:

-ne emelj nehezet!Ha nem tudod kikerülni,akkor guggolj le, és derékból emeld, ne hasból

-ne egyél nyers ( vagy félig átsült) húst, nyers tojást

-a zöldséget, gyümölcsöt mosd meg alaposan

-ne egyél lágy sajtokat ( penészes sajtok), pasztőrizálatlan tejtermékeket

-gyógyszert csak orvosi utasításra vegyél be, ez vonatkozik a recept nélküliekre, és a gyógynövényekre is.Ha nagyon fáj a fejed vagy lázas vagy: Rubophen szedhető

-kerüld a sok koffeint.Ha kívánod a kávét, mértékkel ihatsz, de inkább válaszd a 3 az 1-bent, vagy a capuccinot.A túlzásba vitt koffein az első harmadban vetélést okozhat

-kerüld az alkoholt és az energiaitalokat

-ne használj intim irrigátort

-az együttlétek alatt legyetek óvatosabbak.Ne most vaduljatok:)) Ha valami nem esik jól, vagy fájdalmat okoz, hagyjátok abba

-szoláriumot most hanyagold.A hajfestésről kérdezd meg az orvosodat, hogy ajánlja -e, mert nagyon megoszlanak a vélemények

-mivel most le van gyengülve az immunrendszered ( hogy ne kezelje idegen anyagként az embriót), hajlamosabb vagy a fertőzésekre.Nyáron a strandon könnyebben elkaphatsz fertőzéseket ( gomba stb)

Hát, röviden ennyit!

2010. máj. 24. 08:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A testem folyamatosan jelezte, hogy mi jó neki. Ha fáradt voltam, hát pihentem. Ha éhes voltam, ettem.

Én kerültem a vegyszereket, a cigifüstöt, nem emelgettem, próbáltam sok zöldséget, gyümölcsöt enni, a nyers kajákat elkerültem, amikor jó idő volt elmentem sétálni, ha van cicád, akkor kerüld a macskaalmot, ügyelj a higiéniára, inkább ne vegyél forró vizes fürdőt. A munkahelyemen pedig amit csak lehetett másra bíztam. :)

A babuci szerintem sokszor jelez, ha valami nem jó neki, a tested valahogy megérzi. Kerüld a stresszhelyzeteket, nevess sokat, és várd nagy szeretettel a babát!

20 hetes kismami

2010. máj. 24. 12:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm nagyon a válaszokat!!!
2010. máj. 24. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!