Milyen dolgokra kell vigyázni az első trimeszterben?
Pihenni azért fogsz, mert állandóan fáradt leszel.Én legalábbis a nap 24 órájában álmos voltam, de aludni nem igazán bírtam az elején.Leírok egy-két jó tanácsot:
-ne emelj nehezet!Ha nem tudod kikerülni,akkor guggolj le, és derékból emeld, ne hasból
-ne egyél nyers ( vagy félig átsült) húst, nyers tojást
-a zöldséget, gyümölcsöt mosd meg alaposan
-ne egyél lágy sajtokat ( penészes sajtok), pasztőrizálatlan tejtermékeket
-gyógyszert csak orvosi utasításra vegyél be, ez vonatkozik a recept nélküliekre, és a gyógynövényekre is.Ha nagyon fáj a fejed vagy lázas vagy: Rubophen szedhető
-kerüld a sok koffeint.Ha kívánod a kávét, mértékkel ihatsz, de inkább válaszd a 3 az 1-bent, vagy a capuccinot.A túlzásba vitt koffein az első harmadban vetélést okozhat
-kerüld az alkoholt és az energiaitalokat
-ne használj intim irrigátort
-az együttlétek alatt legyetek óvatosabbak.Ne most vaduljatok:)) Ha valami nem esik jól, vagy fájdalmat okoz, hagyjátok abba
-szoláriumot most hanyagold.A hajfestésről kérdezd meg az orvosodat, hogy ajánlja -e, mert nagyon megoszlanak a vélemények
-mivel most le van gyengülve az immunrendszered ( hogy ne kezelje idegen anyagként az embriót), hajlamosabb vagy a fertőzésekre.Nyáron a strandon könnyebben elkaphatsz fertőzéseket ( gomba stb)
Hát, röviden ennyit!
A testem folyamatosan jelezte, hogy mi jó neki. Ha fáradt voltam, hát pihentem. Ha éhes voltam, ettem.
Én kerültem a vegyszereket, a cigifüstöt, nem emelgettem, próbáltam sok zöldséget, gyümölcsöt enni, a nyers kajákat elkerültem, amikor jó idő volt elmentem sétálni, ha van cicád, akkor kerüld a macskaalmot, ügyelj a higiéniára, inkább ne vegyél forró vizes fürdőt. A munkahelyemen pedig amit csak lehetett másra bíztam. :)
A babuci szerintem sokszor jelez, ha valami nem jó neki, a tested valahogy megérzi. Kerüld a stresszhelyzeteket, nevess sokat, és várd nagy szeretettel a babát!
20 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!