A terheléses cukrom 8,3 lett, de csak 1 és háromnegyed
óra telt el. Az éhgyomrim úgy 4.4, hogy egy kicsit
csaltam. Utána csináltak egy pp-t, ami 5,6 lett, ami jó.
Miért kéri a orvos, hogy menjek a diabetológiára
rendszeresen ellenőriztetni?
Az a pár perc nem számít. Ez magas-szerintem.
"Kicsit csaltam"-ezt nem igazán értem:S De szerintem felesleges kicsit csalni, mert a babádnak és magadnak is ártasz.
És nem azzal, hogy a korház folyósóján állsz.
Az orvos valószínű a magas érték miatt küldött-biztos ami biztos. Meg ez a dolga-Neked pedig, hogy elmenj.
2007. nov. 23. 14:06
A 8,3 akkor is sok, ha kicsit korábban ellenőriztek.
A babádért meg megteheted, hogy a "kórház folyosóján ácsorogsz", mivel a magas vércukorral neki bizony komolyan árthatsz! Nem csak annyi lehet a baj, hogy nagyobb súllyal születik, hanem ha a szervezete hozzászokik a tőled kapott magasabb vércukorhoz, az születése után (amikor már nincs a magas vércukor tőled) nagyon komoly bajokat okozhat, akár kómát is! Vigyázz rá nagyon, inkább tölts több időt kórházban, minthogy neki baja legyen!
2007. nov. 23. 14:29
Nagyon magas az érték! Terhességben mindig az étkezés után 1 órával kell nézni, nem lehet magasabb 7-nél. Engem családi örökség miatt már hamarabb diabetológiára küldtek és jó eredmény ellenére is diétára fogtak. A vége inzulin lett a 20. hét után. Nem érdemes elhanyagolni, vedd komolyan, mert a magas cukor nagyon árt a babának, vetélést/koraszülést eredményezhet, kórosan nagy magzat fejlődhet, amit császározni kell, árt a szívének, veséjének, rengeteg betegségre hajlamosít, hadd ne soroljam. Olvass utána a terhességi cukorbetegségnek, mert kis százalékban ugyan, de kialakulhat belőle valódi cukorbetegség is. Azt a bébit fel is kell nevelni... Ha bizonyosságot akarsz, kérj még egy beutalót terheléses vizsgálatra, utána meglátod... Vigyázz magatokra!
2007. nov. 23. 15:01
Szia! az én terheléses vércukrom is 8.6lett nekem is mennem kellett a dietetikushoz.Azóta diétázok és helyretette az eredményeimet a diéta .Teljesen normálisak az eredmények.Azzal nem vesztel semmit ha elmész legfeljebb elmondanak mindent neked a diétával kapcs.Grat a babához:)37hetes kismama:)
2007. nov. 23. 16:09
Nekem 7.8 lett terhelés után és diétára fogtak, pedig tudom az okát ( előző nap palacsintáztam). Most minden étkezés előtt és után ellenőrizem (önszorgalomból) a vércukor szintemet. Mindent meg kell tennünk a baba egészségéért!!!
28. hetes kismama
2007. nov. 23. 17:41
Szia! Nekem a terhelés utáni cukrom 8.4 lett, amit először 200 gr-os diétával próbáltunk szintentartani. Betartottam a diétát, tudtam, hogy mit lehet és mit nem lehet enni, most mégis át kell térni inzulinra, mert a diétával nem tudtuk sajnos szintentartani. Ezzel nem szabad játszani, mert a babának ártassz vele. Ha hozzászokik a hasnyálmirigye a magas értékhez, születésekor annyira leeshet neki, hogy bekómálhat. Az orvos nem hülyeségből küld ellenőrzésre. Jó megoldás még, ha veszel egy vércukormérő tesztet, és azzal minden étkezés után ellenőrizni tudod a cukrodat. 5.5-ig jó, a fölött magasnak számít. Persze ettől függetlenül még el kell menni a vizsgálatra. Üdv: 28 hetese kismama
2007. nov. 24. 10:16
Kapcsolódó kérdések: