Nagyon sok ez a plusz súly? Miért ennyire rigolyásak az orvosok a kismama súlyára? (Bővebben lent)
Sziasztok!
36. hetet töltöttem, ma kezdem a 37. hetet. 61-62 kilóról kezdtem a terhesség elején, ma mértem magam 74 kiló vagyok. A "gondom" az lenne, hogy úgy 3 hónappal ezelőtt ezelőtt, egyik hónapról a másikra felszaladt rám 3 kiló is, akkor a dokim megszólt, hogy ez így nem lesz jó, vissza kell fogjam magam, diéta meg miegymás, mert hogy így a végére akár +20/25 kilóra is kijöhetek...Meg is ijedtem, meg kicsit rosszul is esett a megjegyzés, főleg hogy semmivel sem ettem többet mint terhesség előtt, pláne ahogy a baba nőtt, és egyre jobban vette el a helyet a gyomromtól, már még akkora adagot sem bírok enni, mint régen, hamar tele leszek. Visszafogtam magam, próbáltam diétázni, édességet kb a 0-ra csökkentettem, szénhidrátok próbáltam számolni és aszerint enni egy nap. Három hete voltam utoljára dokinál, akkor is ugye méricskézés, 72 kiló, jól van jól van, most már csak néhány kiló jöhet fel rám, ami a babával jönne úgyis...
Nem értem hova ez az állandó súlymérés, komolyan úgy érzem magam mint valami hízó disznó, akit mindig mérni kell, pedig szerintem az a +12 kiló, aminél most járok, egyáltalán nem gáz, hallottam olyanokat akik, 20-30-40 kilókat szedtek magukra terhesség alatt...Az elején nem is tudott rám feljönni szinte semmi kiló, mivel vészes terhességi hányásom volt a 6. héttől kezdve a 18. hétig, szó szerint a vizet is kihánytam....utána jött fel fokozatosan ez a felesleg.
Nagyon rosszul érzem magam emiatt, van épp elég bajom magával a terhességgel is, mert elég rosszul viseltem az egészet, én nem úgy éltem meg hogy "áldott" állapot, ami csak lehetett rossz, az nálam minden kijött. A védőnőnek mikor említettem, mit mondott az orvos a súlyomra, ő csak legyintett hogy ne foglalkozzak vele, egyáltalán nem gáz, ő maga pl 20 kilót szedett fel magára terhesség alatt, most meg semmi nem látszik rajta, nádszál-vékony.
Hagyjam figyelmen kívül az orvos megjegyzéseit, és próbáljam élvezni az utolsó heteket? Vagy tényleg gáz ez a súlytöbblet, és most már ne is egyek?
A válaszolók elég kemények hozzád, sajnálom!!!
12 kg abszolút nem sok!!!
És az egy nagy marhaság, hogy most fogsz még hízni igazán. Honnan tudjátok???
Na mindegy.
Én 175 cm voltam, és 72 kg a teherbeesésnél, majd az elején fogytam 3 kg-ot, majd a 4. hónaptól kezdve kezdtem el hízni. 88 (!) kg voltam a szülés napján a 40. héten! De engem az égvilágon senki nem gyötört a hízással, minden értékem rendben volt, és mivel nem zabáltam, az orvos nyugtatott, hogy a plusz nagy része víz a szövetek között. Enyhén vizesedtem is, de mindenhol, egyenletesen eloszlott.
Aztán a szülés után már 76 kg-ot mutatott a mérleg, 6 hét múlva már 70 kg, aztán a szoptatással csak úgy olvadtak a kilók, 63-nál álltam meg fixen. (már-már soványak tűntem ennyivel, az ideális 65 körül lenne)
Egyél nyugodtan, nem zabálva, normál, kiegyensúlyozott étrenddel. Fel kell készülnöd a szülésre, és a szoptatáshoz is sokkal több kalória kell majd. Számszerűsítve 500-800 kalória égetésével jár naponta a legalább ötszöri szoptatás.
12 kiló nem a világ vége, nyugi. Benne van a baba súlya! a méhlepény, a magzatvíz, a vizesedés.
Szerintem tökéletes értékeid vannak, nem azért, de mennyi lenne akkor a maximális hízás? 3,5 kg-s gyerek esetében? pl. 7 kg? Mert az a kezdeti súlyhoz képesti fogyást feltételez.
Figyelj én 50 kg-ról kezdtem és szó szerint végighánytam az első 4 hónapot. Aztán ezzel fogytam 3 kg-t majd úgy a közepétől, semmi nagyon tudatos étkezés mellett bevizesedtem és a végén 61 kg-al mentem szülni. Szerinted? Kijöttem a kórházból és láss csodát 51 kg. Persze odabent éjszakánként csatakosra izzadtam magam, meg a gyerek is eltávozott. Nem zsírról, meg zabálásról volt tehát szó, az orvosom is elismerte, hogy jó, ha a következő babánál figyel rám, mert aggasztja a vizesedés.
Nyugi, élvezd amíg tudod ;) Majd, ha kijössz a kórházból levonod a tanulságot te is. Legfeljebb a kövi babánál máshogy csinálod majd az étkezést. Ennyi.
Szép napot!
Szerintem ne vedd annyira a szívedre, én most 36 hetes terhes vagyok, eddig 13kg-ot híztam, és a védőnő meg a doki is azt mondta, teljesen normális. Nekem kb másfél hónapja volt olyan, hogy 2 hét alatt feljött 5kg plusz, nem ettem semmivel sem többet. Viszont ez egyszeri volt és szerencsére nem egy tendencia.
Egyél rendesen, nehogy a baba lássa kárát a dolognak!
Szia! Szerintem nem sok! Ne aggódj ezen! :)
Első terhességem előtt dohányoztam, mikor megtudtam, hogy terhes vagyok letettem a cigit. Helyette szó szerint zabáltam. Mindent megettem, volt hogy este 11-kor tejbegrízt főztem. :)
56kg-val kezdtem és 80-al mentem szülni, tehát 24kg-t híztam. De minden értékem jó volt végig, senki nem szólt semmit a súlyomra. 3700g volt a kisfiam 39. hétre született. Mikor kijöttem a kórházból 64 kg voltam, de a szoptatás miatt felszökött 70-re. 11 hónapig szoptattam, de a végefelé fokozatosan ment le a súlyom, 15 hónappal később a szülés után 57kg vagyok.
És most kezdődik előről, 8 hetes vagyok! :)
Boldog babavárást, és ne aggódj tényleg! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!