Eltérés van az internetes kalkulátor és a doki által mondott terhességi hét között. Nem lesz ebből baj? (részletek lent)
Amikor voltam a legelső nőgyógyászati vizsgálaton, az adott napon az internetes kalkulátor szerint 9hetes voltam.
Doki megnézett ultrahanggal, ő viszont 8hetesnek mondta a kicsit.
Ezzel alapjáraton nem is lenne gondom, viszont amikorra időpontot kaptam a 12 hetes genetikai ultrahangra, akkor a doki után számolva 13 hetes leszek, a kalkulátor szerint pedig már 14 hetes.
Nem fogja ez befolyásolni az ultrahang eredményeket?
Valoszinuleg az enbrio merete alapjan allapitotta meg az orvos a terhessgi kort. A mensi szerinti datum kiindulasnak jo, de a meres szerinti pontosabb, hiszen az ovulacio csak "hivatalosan" van 28 napos ciklus 14. napjan (ez esetben egyezik is a meret a mensi szerinti korral). Max te tudhatod esetleg, hogy mikor lehetett ovulaciod, milyen hosszu a ciklusod, stb.
Amikor uh-n voltal mekkora volt az embrio? Mekkora volt a crl?
Ha az orvosod hol mert, akkor jo idoben lesz a kovetkezo vizsgalat, ne atgodj.
Ha nagyon bizonytalan vagy, akkor nezesd meg meg egyszer valahol, ha ott nagyobbnak merik az embriot, mint amit az orvosod mondott, akkor kerj uj idopontot.
*alatt
Ez nem tartozik a mondatba :)
Köszönöm szépen a válaszokat.
Az első ultrahangon a clr 17mm volt.
* Crl
(rosszul írtam)
Jól mondta a dokid, 8 hetes volt a baba a CRL alapján. :)
Köszönöm szépen. ☺
Székesfehérvárra járok dokihoz... De fogadni nem szeretnék orvost.
A kislányomnál sem volt fogadott dokim
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!