Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megéri magzati szívhang...

Megéri magzati szívhang hallgatót venni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A második babánkat várjuk, most vagyok 14 hetes. Borzasztóan aggódom, ezért gondoltam vennék egy szívhang hallgatót. A fiamnál nem aggódtam ennyire, vele a 20. hétig hánytam, így tudtam minden rendben :D De most már 2 hete nincsenek rosszuléteim, ahogy meg van írva, elmúltak a 13. héten. Viszont olvastam hogy nehéz megtalálni, ráadásul van rajtam plusz kiló, így gondolom még nehezebb. Rettegek attól hogy mi van ha nem találom meg és azt hiszem már nem él.. De így is parázok..

2017. júl. 14. 22:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én azt mondom megéri, de pont 12 hét előtt amikor a leginkább aggódunk akkor nem lehet vele megtalálni. Ritka, hogy valaki megtalálja a szívhangot.

Én 13 hetesen találtam meg, 10 hetesen vettem meg, nem pánikoltam csak próbálkoztam, de tudtam, hogy még korai lenne megtalálni. 13hetesen úgy találtam meg, hogy szeméremcsonthoz nyomtam a szerkezetet és próbáltam befordítani, tehát mintha a csont mögé lefelé akarnék hallgatózni. Olyankor még csont mögött vannak :D

Addig amíg nem éreztem mozogni, szerintem minden reggel egy pillanatra meghallgattam, onnantól, hogy mozgott már nem használtam, csak, ha nagyon lusti volt. Most a végén újra használom, mert van, hogy fél napig nem érzem és a frászt hozza rám... inkább gyors megkeresem, mint fölöslegesen menjek kórházba.

Ha alszik lassabb a szívverése is :)

Egyébként mindenki maga dönti el, kell e neki a kütyü, mert van aki a hallgatóval még jobban aggódik. Már pedig van amikor tényleg nagyon nehéz megtalálni és akkor bepánikol az ember.

37hkm

2017. júl. 15. 08:18
 12/20 anonim ***** válasza:
87%
Utolsó, linkelj már valami szakirodalmi cikket, ahol bizonyították az UH káros hatását. Csak mert eddig nem sikerült bizonyítani és semmilyen orvosi publikáció nem jelent meg, ahol bizonyítva lenne.
2017. júl. 15. 08:19
 13/20 anonim ***** válasza:
58%
Bocsi, nyilván nem az utolsónak írtam.
2017. júl. 15. 08:20
 14/20 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem 100% osan megèri megvenni,3 naponta reggelente szoktam meghalgatni hogy minden rendben van e odabenn.Engem megnyugtat ha hallom,11 hetesen kerűlt hozzàm.Izgatottam keresgèltem a szivhangot,akkor azt hittem azt hallom😊de 1 hèt mulva rá bukkantam 1 sokkal gyorsabb ütemesebbre ami valoban a baba volt màr.Elötte valoszinű csak az aortàt halottam😊szerintem inkàbb heti 2× érdemes meghslgatni mint idegeskedni 2 ultrahang között mert az sem tesz tul jot a babànak.
2017. júl. 15. 09:29
 15/20 anonim ***** válasza:
44%
Miért ártana az ultrahang? Én is meghallgattam minden nap a szívhangot, több ultrahangom is volt,mint az előírt (a végén 2naponta) a kislányom teljesen egészséges 3 hónapos.
2017. júl. 15. 09:58
 16/20 anonim ***** válasza:

egyetértek azzal, h nem jó napi szinten használni, itt lehet olvasgatni:

[link]

2017. júl. 15. 13:14
 17/20 anonim ***** válasza:
Szerintem megèri megvenni! Nem olyan draga es nagyon hasznos! En az elejen amig mèg nem mozgott ugy voltam nyugodt, hogy neha meghallgattam rendben van e . Aztan most hogy mar mozog màr igy mar nem sokszor vettem elo. Viszont volt egy ket nap amikor nem ereztem, hogy mozog es akkor elovettem es megnyugtatott.
2017. júl. 15. 20:27
 18/20 anonim ***** válasza:

Látom más linkelt helyettem is, én nem fogok neten keresgélni, aki akarja beírja a google-be, hogy magzati szívhangfigyelő káros hatásia és kijön "néhány" találat.

A lint pont erről szól, szóval tessék.

2017. júl. 15. 21:40
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat amelyek nem az UH káros hatásával foglalkoztak. :)

Aznap, amikor kiírtam a kérdést az egyik ismerősömnél láttam meg egy eladó készüléket. Este már nálam volt. Jelenleg 15 hetes vagyok, de aznap nem találtam szívhangot. Még a sajátomat is nagy nehezen találtam meg annyira béna vagyok. :D Szóval megvan, de nem fogom sűrűn használni. :)

2017. júl. 17. 23:42
 20/20 anonim ***** válasza:

Mindenképp vízes testápolóval jól kend be a pocakod, ha beszívja, akkor már nem lehet hallani semmit. Én most a végén csak sima vízzel átmegyek a hasamon és gyorsan hallgatózok :D Nekem a testápoló jobban segített mint az UH zselé ^^

És próbálkozz a szeméremcsont "mögé" behallgatózni, ott biztos megtalálod ;)

2017. júl. 18. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!