A 36. héten vagyok. Tudom, hogy jobb, ha az ember lánya inkább az oldalán alszik, úgy is alszom el mindig egy jó kis szoptatós párnával, de minden egyes pisilésre ébredésnél a hátamon fekve ébredek. Olyat nem érzek, hogy ideget nyomnék, de a keresztcsontom és a csípőcsontom mindig sajog... Ártok ezzel a fekvéssel a babámnak?
2010. máj. 21. 14:26
1/5 anonim válasza:
Árthatsz. A méh súlya ebben a korban már akkora, hogy három fontos eret is elnyomhat, ami alatta fut. Ha hosszasan háton fekszel, akkor a babád is a kelleténél kevesebb oxigénhez jut, meg te is. Akár el is ájulhatsz. Volt már rá példa, hogy hosszas Uh vizsgálat alatt a kismama a hátán fekve elájult emiatt.
2010. máj. 21. 14:31
2/5 anonim válasza:
Valóban én is azt olvastam ,hogy háton fekve a baba nem jut elég oxigénhez. Bár sokan nem foglalkoznak vele, de én félek nehogy baja legyen attól mert nekem úgy kényelmes. Sajnos csak úgy kényelmes és én is sokszor ébredek fel arra éjjel hogy a hátamon vagyok. Szóltam a páromnak is hogy forgasson, ha háton alszok. nem tudom mikortól nem szabad, de én úgy olvastam, hogy a 20. héttől nem ajánlott. Én azóta nem is alszok hason szándékosan:) De amint lehet hason és háton fogok aludni az tuti:)
2010. máj. 21. 15:06
3/5 anonim válasza:
Nekem azt mondta a doki, hogy ha nyomnék valami eret, azt megérezném: rosszullét, ájulás, olyankor azonnal oldalra kell fordulni. Ugyanakkor, ha a baba rosszul érezné magát, azonnal jelezne, és felébrednél rá, észrevennéd. Szóval nem kell izgulni rajta.
Mi holnapután töltjük be a 40. hetet, szóval már a finisben vagyunk, de az utóbbi hetekben én is gyakran ébredek háton fekve, míg azelőtt főleg az oldalamon aludtam. Szerintem ne foglalkozz vele, aludj el oldalt, aztán meg alvás közben úgyis úgy fordulsz, ahogy mindkettőtöknek kényelmes. :)
2010. máj. 21. 17:27
4/5 anonim válasza:
Azt nem tudod szabályozni, h hogyan alszol. Én akkortályt, mint most te csak a baloldalamon tudtam aludni a hátfályástól. A 37. héttől meg már kényelmesen fetrengtem minden irányba, nem fájt a hátam. De előtte nem bírtam máshogyan, hiába zsibbadtam el. Ennek ellenére, mikor a párom elment dolgozni, én meg visszaaludtam mindig háton feküdtem. Nem direkt, de mindig így ébredtem. Nem lesz semmi baja a babádnak! Az enyém nagy baba, és a hátsó falon tapadt a placenta, mégse zárta el az ereket.
2010. máj. 21. 17:30
5/5 anonim válasza:
Szia!
Akárhogy is van,én a 32. héttől csak a hátamon tudtam aludni!Hatalmas hasam volt,már akkor mindenki azt kérdezte hogy utolsó hét?Hát még volt 8!A bal oldalamon Ő nem hagyott,úgy kinyomta a kis térdét,hogy lehetetlen volt úgy maradnom!Másik oldal néha ment,de ott is megkínzott!Enni sem tudtam egy jót már az utolsó két hónapban!61 cm kislányt szültem,akkor mondták hogy értik miért nem fértünk el egymásban!:)
Úgyhogy én mindig háton aludtam,csak úgy kaptam levegőt!már a végén ülve sem!Kitartás és könnyű szülést!Utána pedig nagyon sok erőt,és boldogságot!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!