Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hematóma esetén meddig volt...

Hematóma esetén meddig volt tilos a nemi élet?

Figyelt kérdés

Olyanoktól kerdezem,, akik jártak már hasonló cipőben.

5 hetesen egy nagy hematómát észlelt az orvosnő, néhány napos ágynyugalmat írt elő, progeszteront és no-spat, valamint mondta hogy most hanyagoljuk az együttléteket. Nem is fordult meg ilyesmi a fejünkben, aggódtunk a piciért. Aztán 5 nap múlva már érződött a gyógyszer hatása, jelentőset csökkent a hematoma mérete és fejlődött a terhesség. Mehettem dolgozni is. Újabb egy hét múlva, amikorra visszarendelt, minden rendben talált a babánál, volt már szívhang is, megfelelően növekedett. Most csak három hét múlvára rendelt vissza. A hematómát nem is említette, én kérdeztem rá és azt mondta hogy elenyésző már, a biztonság kedvéért folytassam a progi-kúrát, de már csak napi egyet, ugyanúgy hüvelybe. Nagy örömömben nem is kérdeztem rá a további eltiltottság fennállására, nem volt az prioritás. Itthon jutott eszembe, hogy rákérdezhettem volna. Semmiképpen sem szeretnék problémát, úgyhogy ha továbbra is tiltott, akkor mese nincs, semmi együttlét :) azt sem tudom igazából, hogy progi-szedés alatt (értsd hüvelybe) egyáltalán szabad-e. Akinek van tapasztalata kérem ossza meg!

2017. júl. 10. 22:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Én azt javaslom várd meg ezt a 3 hetet és amikor visszamész kérdezd meg!! Én addig biztos nem mernèk magamtól házas életet élni amíg a doki nem ad zöld utat! ;)
2017. júl. 10. 22:30
 2/4 anonim ***** válasza:
Végig tilos volt. Később is alakult ki ujabb hematoma. Sajnos kitolasnal levált a lepény egy reteoplacentar hematoma miatt. Azonnali csaszart hajtottak végre. Vigyázz magadra és könnyű terhességét!
2017. júl. 11. 10:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Amig a progreszteron kúpot használod,addig semmi képpen.Nekem az magától is kimarta a hüvelyem,és vérzett tisztességesen,meg amugy is akármilyen hüvelykúp használata mellett nem tanácsos a nemi élet.addig meg amíg a heamatoma el nem múlik mellőzzétek,sajnos én már vesztettem el miatta babát a 18.héten. :(
2017. júl. 11. 15:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem 7 és 11 hetesen is volt hematóma. Mindkétszer véreztem is. Kímélő életmódon vagyok azóta is. Most 16 hetes. A házasélet végig tilos. Az elején sem csináltuk. Az én orvosom nagyobb dózisú magnéziumot is javasolt. Vigyázz magatokra.
2017. júl. 12. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!