8 hetes kismama vagyok, vizeletemben sok baktériumot
találtak, Augmentin Duo-t írt fel az orvos. Nyugodtan
beszedhetem?
Figyelt kérdés
2008. okt. 17. 14:42
1/9 anonim válasza:
az egy nagyon erős antibiotikum!!! én nem szedném be, ráadásul 8 hetesen!!! mennyivel volt több bacid?
mielőtt leadtad a pisit, előtte jól megmostad??? és ami még nagyon fontos nem a vizelet elejét kell felfogni, hanem a közepét!! te hogy csináltad? mert nekem volt olyan, amikor az elejét vittem vizelet vizsgálatra és rengeteg baci volt benne. amikor meg rendesen a középsugarasat vittem és megmostam előtte, nem volt baci benne!!!
üdv:33.hetes kismama
2008. okt. 17. 14:50
2/9 A kérdező kommentje:
Az igaz,hogy nem mostam meg előtte,de középsugaras,2000 a megengedett,nekem 6885. Szerda reggeli vizelet volt,akkor még tünetmentesen,ma reggel már csípett a pisilésnél. A doki azt mondta,hogy a penicilin nincs hatással a babára,de nekem kétségeim vannak.
2008. okt. 17. 15:23
3/9 anonim válasza:
Nyugodtan beszedheted, én is szedtem. Kismamáknak általában augmentint írnak fel, mert igaz, hogy erős (Így hamar elöli a bacit), de egy penicilin származék, ami teljesen ártalmatlan a magzatra. Ha nekem nem hiszel, olvass utána a neten. :)
Boldog babavárást!
2008. okt. 17. 15:44
4/9 anonim válasza:
Előző vagyok. Most olvasom a kommentedet. Látod, a doki is megmondta!
2008. okt. 17. 15:45
5/9 anonim válasza:
nekem is ilyen 6000 körül volt, és akkor Aktil-t kaptam. ezt az augmentint én durvának találom, de sajna nem vagyok orvos. nem írhatom, h szedd be nyugodtan, de azt sem,h ne szedd. sajnálom, nem tudtam neked segíteni! nem tudom, de ha csíp, akkor lehet canestent kéne használni....nem tudom:(
2008. okt. 17. 15:47
6/9 anonim válasza:
Szió.Tényleg dúrvának hangzik az Augmentin,de HIDD EL NEM ÁRT A BABÁDNAK.33hetesek vagyunk és nekem már 3szor írták fel és semmi bajunk,ezt az egy antibiotikumot szabad szedni és gyorsan helyre is hoz.Meg gondolj bele kiírná a doki,ha tudná,hogy ezzel árthat?Nem hiszem.Előszőr én is kételkedtem , mikor a háziorvosom kiírta,de megkérdeztem a nőgyógyászom és ő megnyugtatott.
2008. okt. 17. 19:04
7/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok,köszönöm a válaszokat!
2008. okt. 17. 19:41
8/9 anonim válasza:
Picit fura, hogy az orvosodban nem bízol, és anonim oldalon várod, hogy valaki megerositse...Bízz benne! Igen, antibiotikum, de nem a legerosebbek kozul van. Nagyon fontos a baktériumok, a fertozés mielobbi kikezelése, még mielott nagyobb baj lenne. (sajna, ismerek pár ilyen esetet)Az orvosod tudja, hogy babát vársz, rosszat nem akar. Nyilván úgy gondolja, a nem kikezelt fertozés nagyobb veszélyt jelent, mint a gyógyszer esetleges mellékhatásai.
2008. okt. 17. 22:16
9/9 anonim válasza:
Szia!
Én is azt szedtem, a körzetorvos és a nőgyógyász javaslatára. Nyugodtan szedheted Te is, sőt szedd is, mert nagyobb bajt okoz, ha a bacik tovább szaporodnak és eljutnak hozzá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!