Baba szuletese utan anyukam szeretne jonni hozzam es nalam lakni par hetig?
Kulfoldon elunk, egy 2 szobas lakasban. A baratom 2 honapot tud majd velem lenni a baba szuletese utan, es tenyleg mindenben segit mar most is (fozes, takaritas, bevasarlas stb).
Anyukam es ugy az anyosom is nagyon szeretne jonni es segiteni a baba szuletese utan, aminek szinten nagyon orulok, de csak par orara. Nem ugy hogy 24 oran keresztul ott vannak, es mindenben reszt vesznek ok is, vagy csak egy egyik.
Szamomra ez egy olyan idoszak amit a baratommal es babammal szerernek inkabb foleg eltolteni, meghitt kornyezetben.
Nos, amikor ezt elmondtam anyukamnak es az anyosonak elegge rosszul esett nekik, mar ugy tervezik a szabadsagot, hogy itt lehessenek.
A kerdesem, mennyire szokvanyos ezt a segitseget elfogani? Amikor ti szultetek odakoltozott valaki segiteni?
Jo volt? Nem volt eleg a parod segitsege?
Fo problemam azzal hogy ilyen sok idot legyenek itt, hogy ugye nem beszelik a nyelvet, nem annyira ismerik a kornyekunket(de mar voltak itt parszor) es ugye igy foleg egesz nap otthon lennenek velem es a babaval.
Koszonom!
A férjem 3 hétig tudott itthon lenni a baba születése után, és mi ezt a 3 hetet arra használtuk, hogy mi hárman "ismerkedjünk össze" egymással. Látogatók jöhettek hozzánk, a szüleink is megfordultak a házban, de csak pár órára. Például az nagy segítség volt, hogy hoztak néha ennivalót, főtt ételt.
Én nem éreztem szükségesnek, hogy folyamatosan itt legyen velem valaki utána sem. Az én szüleim hetente egyszer jöttek látogatóba, nap közben fél napra egészen a fiam 1 éves koráig. Ebből nem volt sértődés - szívesen láttuk és látjuk őket azóta is, de nem volt több hetes ideköltözős időszak.
Nálatok annyiban különbözik a helyzet, hogy külföldön vagytok, és nem tudnak egy úgy egy-egy alkalomra beugrani hozzátok. Persze biztos nagyon kíváncsiak is lesznek a babára. Én azt kérném, hogy a 2 hónap után jöjjenek, semmiképpen sem egyszerre, és annyi időre, amennyi Neked is kényelmes. Addigra Te is látni fogod, hogy miben jön jól a segítség, mire van szükséged.
Nálam anyukám itt " lakott"2 hétig.
Nagy segítség volt!
Viszont a férjem járt dolgozni. Az első 2 napban volt csak itthon egész nap. Így kb 10 órát volt távol, minden nap
Ha veled otthon tud maradni a párod ilyen sokat, szerintem felesleges h anyud, v anyósod odaköltözzön egy időre.
Nekem is segítettek, de úgy, hogy délelőtt jöttek, főztek stb és délután hazamentek.
De mivel külföldön éltek, nem tudnak "hazamenni" így kényes a dolog..
Amúgy a párom csak pár napig tudott otthon maradni, így nagy segítség volt hogy jöttek anyumék. De ők is csak az első 2-3 hétben. Utána már jól mozogtam, kialakult a rendünk.
Ha tudnak maguknak programot szervezni akkor gondolom neked is könyebb lenne. Javasold nekik, hogy tök jó meg minden, de nektek kell egymásra hangolódnotok, szóval hagyjanak üres időt nektek. Menjenek el addig várost nézni vagy valami. Gondolom pénz szórás lenne egy panzióban szobát kivenni nekik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!