Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vérvétel, béta HCG?

Vérvétel, béta HCG?

Figyelt kérdés
Azoktól kérdezném, akik voltak ilyen vérvételen, hogy ez hogy működik? Mert olvasom, hogy valakit másnap is visszahívnak vérvételre, hogy meglássák, duplázódik-e a hormonszint. De nekem ilyet nem említett a doki, csak adott egy vizsgálatkérő lapot, és annyit mondott, csak akkor menjek vissza hozzá az eredménnyel, ha kimutattak valamit. Akkor az hogy van, azonnal felrohanok hozzá, és megint ad egy beutalót másnapra? És én a leletből biztosra meg fogom tudni állapítani, hogy terhes vagyok?
2017. jún. 22. 20:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A leletbol az orvos dolga megállapítania barmit.

Nalam ugy volt , ahogy leirtad.

Beutalo- elso vervetel- eredmeny ,azután felmentem a dokihoz-újabb beutaló es másnap újra vérvétel 2 nap kell mindenkepp a ketto kozt. Nalunk mindig masnapra van meg az eredmeny, igy jól jött ki

2017. jún. 22. 20:45
 2/9 A kérdező kommentje:
Értem. De Te láttad a leleten az eredményből, hogy baba van, vagy csak az orvos tudja megmondani arról???
2017. jún. 22. 20:48
 3/9 A kérdező kommentje:
Mert nekem azt mondta, CSAK AKKOR menjek fel hozzá, ha pozitív az eredmény.
2017. jún. 22. 20:49
 4/9 anonim ***** válasza:

Lehet látni az eredményből, oda is írják a tartományt, hogy mennyitől áll fenn terhesség.

[link]

[link]

Lényegében, ha 20 felett lesz akkor terhes vagy, de egy vérvételből az még nem fog látszani, hogy életképes e a terhesség, csak, hogy perpill az vagy e. De utána már UH-val is látni fogják.

Egyébként, hogyhogy ilyen korán mentél dokihoz? Pont a bizonytalanság miatt érdemes 6. héten menni először, mert akkor uh-val már tutira mondják mi újság. Pozi teszttel nem szabad dokihoz rohanni, hacsak nyomos ok nincs, mint például sorozatos vetélés. Különben stressznek teszi ki magát a kismama, hogy most akkor terhes e vagy sem.

Minden esetre sok sikert :)

2017. jún. 22. 21:20
 5/9 anonim ***** válasza:

EGY vérvételből azt tudják megállapítani, hogy valaki terhes-e: igen vagy nem.

KÉT vérvételből (2 nap eltéréssel, tehát nem másnap kell menni, hanem harmadnap) azt tudják valószínűsíteni, hogy jól fejlődő terhességről van-e szó. Ha legalább duplázódik a HCG, akkor pillanatnyilag minden oké (persze garancia a továbbiakra nincs). Ezt általában akkor szokták csináltatni, ha valami gond van, pl. vérzés vagy előzőleg volt már vetélés.

2017. jún. 22. 21:43
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen, volt már több vetélésem is, emiatt sürgős.
2017. jún. 22. 22:09
 7/9 anonim ***** válasza:

1 es vagyok

Ne haragudj, igen latni fogod , ha boven nulla felett van az ertek akkor van valami.

Pl ha 500korul van a hcgd nem tudom hany hetes vagy

2017. jún. 22. 23:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Mikor mész?
2017. jún. 22. 23:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Jövő hétre tervezem, akkor kellene megjönnie.
2017. jún. 23. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!