Szerintetek igaz, hogy hatással van a terhesség alatti lelkiállapotunk a babára? Azt olvastam, hogy a stresszes kismamák gyereke nehezen alszik el, nyugtalan. Stb.
az teljesen más hogy elfoglalod magad meg az is hogy állandóan ordibálsz és már attól is gyomorfekélyt kapsz ha lekésed a buszt.
Egy baba nem csak akkor van szeretve ha állandóan simogatják az anyukák a pocakot. A szeretetteljes gondolat milliószor többet ér!
Nagyon jól csinálod!! Azért nem gondolom hogy annak nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb a babája aki csak másról sem tud beszélni 24 órában hallgatja a szívhangot és folyton prüntyög....
A nyugtalanság és az elfoglaltság nem ugyanaz!
Szerintem nem baj,hogy éled az életed, amíg még "bőr alatt" a pici. Hiszen utána úgyis megváltozik minden.
Az anyaságba meg szép fokozatosan nő bele az ember, ez nem egyik pillanatról a másikra történik. Szóval nyugi.
Ha túlzott stresszben él egy kismama, az biztosan valamilyen módon kihat a babára is, de szerintem leginkább azért, mert ha ő olyan típus, akkor szülés után is stresszes lesz, és az már sokkal inkább befolyásolja a baba személiségét.
Én azt gondolom, hogy önmagunkból nem tudunk kilépni, és nem is kell, a lényeg a szerető gondoskodás, és az marad akkor is, amikor már nem kis baba, mert nőnek mint a gomba. :o)
Továbbá az jutott még eszembe, hogy amikor a másodikomat vártam, akkor sokkal kevesebb időm jutott a "pocakbeli babusgatásra", egyrészt mert rosszul voltam, másrészt mert ott volt a nagy, aki sokkal látványosabban követelte a törődést. Ettől még nem hiszem, hogy el lenne hanyagolva, sőt! Ő most "a pici" a családban...
Jó készülődést és szép szülést!
Köszönöm szépen a válaszokat,azért megnyugtató volt olvasni, hogy nem csak abból lehet jó anyuka, aki 9 hónapig árbrándos szemekkel,pocakot simogatva ül otthon...De azért igyekszem egy kicsit most már lassítani, és "kiszabadítani az anyatigrist" ;-)
Köszi mégegyszer, minden szépet-jót Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!