Alkoholos tiramisu terhesség alatt árthat?
A Lidlben kapható tiramisuban van 1,7% likőrbor. Ha ebből eszek, ártok a babának?
16+3 hkm
Én pont 2 napja ettem egy ilyet, nem vettem észre, hogy rá van írva az alkohol. Nagyon finom volt, a végét a férjemnek adtam, mert gyanús volt az íze. :) Később a férjem vette észre, hogy rá is van írva.
Szerintem nyugodtan megeheted, az egész tiramisu nem olyan sok, hogy árthasson.
Az a nagyon nagy butasag, hogy a kismama naponta megihat egy pohar vorosbort.
Egy: napi 1 pohar vorosbor mar alkoholizmusnak szamit, a egy felnott no se igyon minden aldott nap.
Ketto: semmilyen alkoholt es alkoholtartalmu etelt ne vigyen be a kedves kismama egyaltalan semmikor a terhesseg alatt, hiszen a placentan atmegy a babahoz is, es akarmilyen kis ertek is, a babanak nincs kifejlodve meg maja, hogy kiszurje... Nem igaz, hogy 9 honapot nem lehet kibirni pia nelkul, sokkal nagyobb lemondasokkal fog meg jarni egy gyerek, nem szabad szorakozni a baba eletevel, mit veszitesz, ha par honapig nem iszol alkoholt...
Kerdezo: ez nem Neked szolt, hanem a "butasag"nak. Neked pedig mostmar mindegy, megetted, biztos nem lesz tole semmi baja, remelhetoleg nem naponta eszel belole 10et, de legkozelebb inkabb olvasd el, hogy mi van benne, mielott megeszed. Mellesleg a tiramisut mar a nyers tojas miatt sem kene enni, de a Lidlis nem hiszem, hogy abbol sokat latott...
Mielott jonnek az alkoholpartiak a hulyesegeikkel, meg hogy orvos mondta nekik, stb... es megszuletett a baba, semmi baja nem lett: majd ha leerettsegizett, nem lett diszlexias, diszgrafias, nem voltak tanulasi nehezsegei, nem lett hiperaktiv, nem voltak viselkedesi problemai, akkor mondjatok, hogy nem lett semmi baja.
Tiramisu tobb szempontbol gaz
Nyers tojasbol van es alkoholos
Tilos !!
A cikk butasag
Az evidenst base nemzetkozi kutatas napi egy egyseget is veszelyesnek tart.
Kismama nulla alkoholt ihat ehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!