Aki rosszul viseli a 3. trimesztert, alszik napi 3-5 órát napközben, az szimulál, hazudik, hogy ne kelljen semmit csinálnia, mert lusta?
Férjem szerint lusta vagyok, ezért alszom ennyit. Éjjel nem alszom túl jól ( nem is aludtam) és napközben alszom 3-4-5 -6 órákat is. ( Amikor dolgoztam sem aludtam éjjel jól, csak akkor nem aludtam bent a munkahelyen napközben.:) Abban elfárdadok és légszomjam lesz, ha kisétálok a mosdóba vagy elmosogatok 2 poharat. Nagyon zavaró. Vérképem, vérnyomásom ok és mégis.
Férjem szerint az ismerősei ennyi idős terhesen simán felsétálnak több emeletet, vidámak, semmi nyoma rajtuk az én tunyaságomnak, a kolléganői szinte az utolsó napokig dolgoznak és mosogathatnák úgy is, hogy elmosogatok egy tányért, aztán pihenek 20 percet, aztán megint...és így ezzal a taktikával, mire ő hazaér már nem lenne mosogatnivaló. Vacsora+reggeli alatt megtelik a mosogatónk ( nemcsak 2-en vagyunk)
42 éves, 37 k km
Szerintetek mitől lehet ez a lustaság rajtam? Miért vagyok lusta?
Lusta. Nézd meg bármelyik kisgyerek után rohangáló kismamát! Ők nem érnek rá egész nap aludni meg feküdni. Nem vagy beteg.
Azért lihegsz, mert a pici nyomja a belső szerveket, nem azért mert fáradt vagy.
Este meg azért nem alszol, mert nem vagy fáradt.
Egyszerűen ki lehet próbálni: nappal nem fekszel le. Helyette elmosogatsz. Kicsit takarítasz. Alkonyat körül sétálsz egy kicsit. Este tízkor úgy fogsz aludni, mint a kisangyal!
Te is írod, hogy amíg dolgoztál, nem aludtál, mert nem tehetted meg.
Most úgy vagy vele, hogy megteheted, hogy egész nap csak alszol. Egyébként 24 óra egy nap. Ha 8 órás munka (+utazás) mellett el tudtál mosogatni, akkor 5 óra alvás mellett is menni fog. ;) Gondolom nem egy tíz fős vendégsereg után mosogatsz minden nap.
Ha ilyen szinten elhagyod magad, az egyszerű lustaság.
15.25-ös, nemcsak rosszindulatú vagy, hanem lövésed nincs a terhességről. Voltál már 37 hetes terhes? Mert ha nem, akkor miről beszélünk, ha igen, akkor meg valószínűleg nagyon szerencsés voltál, hogy nem jött rád ekkora "lustaság".
*Azért lihegsz, mert a pici nyomja a belső szerveket, nem azért mert fáradt vagy.
Azért liheg, mert a pici összenyomja a tüdőt, csökkent a tüdőkapacitás, a vér kevebb oxigént szállít, és a szerveknek is kevesebb oxigén jut. Attól, hogy nem kóros állapot, igenis, hogy lihegünk és fáradtak vagyunk, az eredmény ugyanaz.
Terhesség alatt a kismamák majdnem 100%-a vashiányos/vérszegény lesz, ami a fáradtságot és a légszomjat csak fokozza, olvass utána.
*Este meg azért nem alszol, mert nem vagy fáradt.
Meg azért, mert a baba nyomja az idegeket a derekunkban, hátunkban. Nekem vannak olyan napok, amikor óránként felébredek fél órára, annyira fáj a derekam vagy a forgóm. Nem beszélve az állandó pisilhetnékről.
Mindkettő normális állapot ilyenkor, de lehetetlenné teszi, hogy KIPIHENJÜK magunkat. De javaslom, próbáld ki, hogy felhúzod az órát, hogy óránként csörögjön, kelj fel, menj ki pisilni, igyál egy pohár vizet (hogy 1 óra múlva újra tudj pisilni), sétáld körbe a lakást, húzd fel az órát egy óra múlvára és feküdj vissza. Csináld ezt 11-től reggel 6-ig, akkor meg kelj fel, egyrészt mert eleget aludtál (lásd 7 óra), másrészt meg már annyira fáj a derekad, hogy nem tudsz feküdni. Csináld ezt 4-5-10 napig, és ha még mindig nem dőlsz el délután alvás céljából, akkor én leszek az első, aki gratulál.
Mindehhez javasolnék egy 3 kilós hátizsákot a hasadra, és egy 6-15 kilósat (a hízás mértékétől függően) a hátadra. Egész napos viselet lenne, a 28 fokos alkonyati sétában is!
Ha mindez megvolt, még jól jártál, hiszen a terhesség nem betegség. Normális, ha ezekhez jön még egy kis vizesedés, esetleg magas vérnyomás, esetleg hányás, szorulás, aranyér, a vashiányt már említettem, pillanatnyilag más nem jut eszembe.
Ha peched van, akkor meg jönnek a szörnyűségek, de azt most hagyjuk, hiszen egészséges kismamákról volt szó.
törölve lett, mert úgy félreérthető volt kicsit és megbeszéltük a moderátorral, hogy jobb, ha az én szemszögemből írom ki az én profilom alól a kérdést.
Na, ezt max az veszi be, aki ma kezdett gyakorizni.
A férjed szerint?
Aki tudja, hogy mi kell egy kismamának és mit bír?
És lusta vagy?
És a kolléganőivel példálózik?
Mindezt úgy, hogy 37 hetes terhesen az ő gyerekét várod?
Bocsáss meg, a legkevésbé erre van most szükséged, de én most csak a magzatra koncentrálnék, majd a szülésre, majd az első pár hónapra. Utána pedig úgy kirúgnám ezt a gyökeret, aki nyilván nem tisztel (s aki nem tisztel, az nem szeret, mert ez fogalmi elem), és van pofája ilyen alja módon piszkálni a gyerek állapotos anyját, hogy a lába nem éri a földet. És reménykednék, hogy ne tudjam meg, hány ügyes, fitt "kolléganővel" csalt meg.
Sajnálom.
Tehát a TE tested állapota 10 év alatt ilyen rengeteget romlott. Nem csodálom, nyilván nem tettél érte.
A legutolsó managerszűrésem szerint a testem 19-20 éves BIOLÓGIAI KORÚ, míg az életkorom 46. 39, 41, 43 évesen szültem meg a gyerekeimet. Fitt, friss és üde vagyok. Igaz, ehhez kellett az az elmúlt 30 év sport, gyerek és munka mellett is, a dohányzás, az alkohol, a fehér liszt és cukor teljes kizárása, az kiegyensúlyozott táplálkozás, a megfelelő regenerálódás, a lelki, szellemi és testi fittség állapota, a vitaminok szedése stb.
Ezt csak azért mondom, mert nem számít az életkor a terhelés bírásánál. A biológiai kor számít. Azaz, hogy mennyire építed a tested a napi leharcolás mellett.
Én a terhességem elején voltam gyenge, nem sokat bírtam állni, ezért ülve főztem, sütöttem néha valamit. Nálad ott a nagy has akadályként, de egy- két dolgot megpróbálhatnál esetleg így, hátha segít.
Az meg természetes, hogy nem alszol jól éjjel, ha nappal 3-5 órákat lenyomsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!