Kombinált teszt 13+4 hetesen?
Nem késő még? Sajnos akkorra kaptam időpontot, nem fog igy fals eredményt mutatni az uh vagy a vérvétel? Aki ilyen idősen volt, mik voltak a tapasztalatai, minden rendben volt?
12+2 hkm
A kórházakban mondják ezt a 11.héttől elvégezhető kombinált tesztet. Ha egy magán intézményben megkerdezed, csak betöltött 12.héttől adnak időpontot, és max 13+6ig.
Úgyhogy a 13+4 belefér.
20+6 hkm
Ha az elozo uh-n az embrio kora megfelelt nalad a terhessegi kornak (tehat a crl annyi volt, ami a mensi alapjan annak a kornak megfelel), akkor rendben kell legyen a kombinalt teszted. A lenyeg, hogy kb 80 mm-es ulomagassagig kell elvegezni a kombinalt tesztet, azon tul az eredmeny nem megbizhato. A 80 mm-es crl pedig kb 13 het 6 napnak felel meg.
Nezd meg a korabbi uh merest, ha koranak megfelelo meretu, vagy esetleg kisebb volt az embrio, akkor siman jo lesz a vizsglat neked akkor is, ha esetleg mar ott is nagyobb volt, az jelentheti, hogy idosebb a terhesseg es jobb lenne korabban menni kombinaltra.
De ha nem idosebb, akkor jo lezs a 13 het 4 nap.
Köszönöm szépen mindenkinek!
Utoljára 11+6 hetesen voltam, akkor 54 mm volt a crl, a doki azt mondta hogy a korának megfelelő. Bár a neten utána néztem, ott erre a korra 56 mm az átlag, de az a 2 mm lehetett akár mérési hiba is, nem gondolnám számottevő különbségnek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!