Ettől lehet baja a babának?
Sziasztok.
Sajnos nagyon rossz helyzetbe kerültem.
Munkahelyet váltottam, két hete dolgozom az új helyen,és kiderült, hogy terhes vagyok.
Viszont fizikai munkát kell végeznem napi 8 órában, állva.
Mivel próbaidőn vagyok, ha bejelentem a terhességet, azonnal kirúgnak.
Ezáltal könnyített munkát sem kérhetek erre hivatkozva.
Valahogy ki kell birnom a próbaidő végét, ami három hónap.
A kérdésem az lenne, hogy milyen veszélyei lehetnek a munkának a babára nézve?
Konkrétan milyen munkát végzel? Mennyire vagy hozzászokva a fizikai terheléshez?
Kérdezd meg szerintem mindenképp az orvosodat is.
Görcs vérzés ugye nincs?
Hát ugye tudod hogy ha nem mondod el hogy terhes vagy, és próbaidő után kiderül hogy már tudtál róla akkor is repülni fogsz?
Én nem várnék több gerincességet a munkáltatótól mint amit én adok.
Ha lejár a három hónap próbaidő, és oda tolja a munkáltató orra alá a kiskönyvet, akkor nem rúghatja ki. Bocs az offért.
Milyen fizikai munkát végzel, egészen pontosan?
Görcseim nincsenek, vérzésem sincs szerencsére.
A fizikai terhelést eddig egészen jól bírtam, csak most aggódom, mivel nem csak rólam van szó.
A munka amit végzek, igazából arról szól, hogy az alapanyagok üres ládáit takarítani kell, és a raklap tetőket a kész raklapra helyezni.
Próbaidő lejárta után felmondási védelem alatt fogok állni kismamaként. Tehát nem rúghatnak ki.
A gyes lejárta után valószínűleg nem fognak már alkalmazni, de az még több, mint három év...
Ha lejár a három hónap próbaidő, és oda tolja a munkáltató orra alá a kiskönyvet, akkor nem rúghatja ki. Bocs az offért.
Dehogyisnem..ott szerepel a kiskönyvben feketén fehéren a terhesség megállapításán dátuma. Nos, ha ez egybeesik a próbaidőn töltött bármelyik nappal, akkor kirúghatja, sőt, mivel fontos információt is elhallgatott, így be is perelheti.
Próbaidő lejárta után felmondási védelem alatt fogok állni kismamaként. Tehát nem rúghatnak ki.
Nem fogsz..mivel a terhességről a próbaidő alatt szereztél tudomást...úgyhogy nincs se védelem, se semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!