11. hetes terhességnél normalis a hasfájás?
Nekem olyan, mintha lenne egy meleg kő a méhemben, amitől az nagyobb. Olyan fura. Minden rendben. Elvileg még ez a legjobb rész, utána majd jön az itt fáj, ott fáj.
A védőnőt ráérsz felkeresni, az én nőgyógyászom kifejezetten nem is ajánlotta, hogy a 12 hetes vizsgálat előtt felkeressem, azt mondta bőven ráér, először azért, mert a 12 hét előtt elve bármi lehet, mert sok terhesség végződik vetéléssel, aztán meg ha már addig nem megyek, akkor a viszgálatot érdemes megvárni, mert ha véletlen kijön, hogy beteg a baba, akkor meg mi nem tartottuk volna meg, szóval szintén minek előre felkeresni?
Úgy is csak a súlyomat méricskéli, a terhességem kockázat besorolását is megcsinálta a nőgyógyász, szóval nem voltam elkésve.
Biztos van, aki rögtön elküld, de az én nőgyógyászom azt mondta általában aranyosak szegénykék, de nem nagyon csinálnak semmit, meg ő azt nem szereti, hogy ő nem találkozik velük és sokszor csak a kismamáktól hallja, hogy milyen zöldségeket beszélnek össze. Azt mondta, hogy amelyik falvakba jár ki terhesgondozást végezni, ott a dolog természete miatt össze van kötve azzal az 1-2 védőnővel, aki ott van, és velük folyamatosan tartja is a kapcsolatot, ott tényleg együttműködve végzik a kismamák gondozását és azt jobban is szereti, mert így egyeztetnek, meg ha hülyeséget beszélnek, akkor helyre is tudja tenni őket. Hát itt a nagyvárosban, a több tucat védőnővel erre nincs lehetősége. Gondolom ezért is nem sürgette, hogy menjek azonnal, ahogy szívhangot látott.
Én is csodálkoztam, mert itt is látom sokat, hogy van, aki már 6-7 hetesen megy, de hát azért egy nőgyógyász biztos nem beszél ostobaságokat, úgyhogy nem késő később sem menni.
en a 11. héten vtam a védőnőnél először. (lakóhely szerinti körzetis) adta a kiskönyvet
azzal mentem a 12. heti genetikai UH.ra.
annak az eredményével és a kiskönyvvel mentem a központi terhesgondozóba (de oda is kértem már a 10. héten időpontot) ahol vannak a központi védőnők nálunk (mindenhol máshogy van, de általánosságban azért azt szeretik ha a 12. heti genetikára viszel kiskönyvet és azt nekem a körzetis védőnő adta)
a besorolást nekem is a magánorvos csinálta meg ahogy megvolt a 12.heti uh.
Szerintem amúgy azelőtt felesleges menni a védőnőkhöz, legalábbis nekem senki nem mondta hogy eddig hol voltam.
Nagyon érdekes dolgokat írtok...védőnőhöz igenis el kell menni a terhesség megállapításakor (élő magzat) !!!!
Hiszen ad beutalót az első kismama vérvételre, amit a 12.hétig meg kell csináltatni!!!!
Miután a védőnő kiállította ezt a papírt a kiskönyvvel együtt, fel kell keresni a háziorvost, aki szintén ad beutalót a vérvételre, ezekkel kell elmenni a 12.hétig!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!