Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas tsh és ft3, ki járt már...

Magas tsh és ft3, ki járt már így?

Figyelt kérdés
12 hetes terhes vagyok és tegnap kaptam meg a véreredményemet és magas a tsh-m. A háziorvosnak megmutattam azt mondta hogy gyógyszert nem szedhetek rá de terhesség után visszaáll. Nekem terhesség előtt is magas volt. Ki az akinek mást mondtak?

2017. máj. 9. 08:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Menj el endokrinológushoz, mert -nem tudom milyenek az eredményeid- de lehet gyógyszert kéne szedned. Én is Letroxot szedek, és 12 hét körül kell mennem az endodokihoz hogy ha kell, emeljen az adagon. Addig meg szedem ahogy eddig. A háziorvos nem igazán tudja ezt...

Boldog babavárást:)

2017. máj. 9. 08:38
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget
2017. máj. 9. 08:40
 3/12 anonim ***** válasza:

Én eleve szedek Letroxot, terhesen méginkább kell figyelni, trimeszterenként ellenőriztük a TSH-t, hogy kell-e állítani a gyógyszeren. Pajzsmirigy-hormon pótlást nemhogy lehet, hanem szigorúan kell szedni terhesen a baba érdekében, amennyiben szükséges.

Endokrinológusnak kellene megmutatni az eredményt, hogy szükséges-e a hormonpótlás, vagy még belefér az érték. A háziorvos ebben nem kompetens. (Másik példa, a legtöbb háziorvos még egy vacak antibiotikumot sem mer felírni kismamának, csak mert kismama és inkább kezeletlenül hagyja, ami ezerszer veszélyesebb.)

2017. máj. 9. 09:15
 4/12 A kérdező kommentje:
És ti magánrendelésre jártok, ha igen, hova? Én sztkba járok és ott nem csinálnak ilyet.
2017. máj. 9. 09:25
 5/12 anonim ***** válasza:

Dehogynem csinálnak, én is SZTK-s endokrinológushoz járok már vagy 7 éve. Szerintem vagy kérj időpontot soron kívül a terhesség miatt, vagy menj el egyszer magánba. (Államiban 3-4 hónapra adnak időpontot, ami ugye terhesen nem kivárható.)

#2 voltam

2017. máj. 9. 09:30
 6/12 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm. Nagy segítség! :)
2017. máj. 9. 10:01
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha Budapesten laksz, akkor ajánlom a Pesti úton a HT Medical Centerben rendelő Dr. Nagy Erzsébet "Zsókát" Tudja mit beszél,határozott, jól magyaráz, jófej, azonnal beállította a gyógyszeradagom helyesen, és több dolgot is neki köszönhetek.
2017. máj. 9. 10:17
 8/12 anonim ***** válasza:
A házi orvosod veszélyes alak! Mennyi az a tsh? Azonnal keress fel egy endokrinológust!
2017. máj. 9. 10:46
 9/12 A kérdező kommentje:
4,27 volt a tsh-m
2017. máj. 9. 12:05
 10/12 anonim ***** válasza:
Csatlakozom a többiekhez, endokrinológushoz kéne menned. Én is járok. Úgy vettem észre, hogy az ft3-at nézi legkevésbé. Az nem annyira mérvadó, inkább a TSH amit miatt tovább kéne menned.
2017. máj. 10. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!