Magas tsh és ft3, ki járt már így?
Menj el endokrinológushoz, mert -nem tudom milyenek az eredményeid- de lehet gyógyszert kéne szedned. Én is Letroxot szedek, és 12 hét körül kell mennem az endodokihoz hogy ha kell, emeljen az adagon. Addig meg szedem ahogy eddig. A háziorvos nem igazán tudja ezt...
Boldog babavárást:)
Én eleve szedek Letroxot, terhesen méginkább kell figyelni, trimeszterenként ellenőriztük a TSH-t, hogy kell-e állítani a gyógyszeren. Pajzsmirigy-hormon pótlást nemhogy lehet, hanem szigorúan kell szedni terhesen a baba érdekében, amennyiben szükséges.
Endokrinológusnak kellene megmutatni az eredményt, hogy szükséges-e a hormonpótlás, vagy még belefér az érték. A háziorvos ebben nem kompetens. (Másik példa, a legtöbb háziorvos még egy vacak antibiotikumot sem mer felírni kismamának, csak mert kismama és inkább kezeletlenül hagyja, ami ezerszer veszélyesebb.)
Dehogynem csinálnak, én is SZTK-s endokrinológushoz járok már vagy 7 éve. Szerintem vagy kérj időpontot soron kívül a terhesség miatt, vagy menj el egyszer magánba. (Államiban 3-4 hónapra adnak időpontot, ami ugye terhesen nem kivárható.)
#2 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!