Kiderült babát várok, de visszaszámolva 2 hetes terhesként voltam tüdőszűrésen. Lehet ebből baja a babának?
Semmi baja nem lesz.
Maga a dózis nem azért nem gond,mert kis dózis,hanem azért,mert keménysugárral készül a mellkas rtg.Az ernyőképszűrő állomásnál a dózis kb. ugyanakkora,mint sima mellkas röntgennél.Szórt sugárzás hogy mekkora az függ a géptől,az asszisztenstől,hogy adott-e rád sugárvédő kötényt és attól is,hogy a blendét hogy állította be.Egyébként semmilyen tanulmány nincs arra vonatkozóan,hogy a röntgen ártalmas lenne a.
Tudom, hogy megint trollnak leszek kikiáltva, de engem nagyon elkeserít, hogy a nők ennyire keveset tudnak a saját szervezetükről, a menstruációról vagy épp a terhességről :(
Remélem arra gondoltál, hogy fogantatás után, a második héten (4 hetes terhesség). Nos, ebben az időszakban még nagyon sérülékenyek a sejtek, és ha olyan dózisú sugárzás érte, akkor elment volna. Valószínűleg semmi baja nem lett tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!