Szerintetek is gáz, hogy a fogadott dokimat egyszerűen nem lehet elérni telefonon?
Eddig két alkalom volt, hogy kerestem.
Egyszer a 20. hét körül, akkor sem vette fel és hívott vissza, aznap mentem a rendelésére, így ott mondtam, hogy én kerestem, és megbeszéltük személyesen amit akartam.
Meg egyik nap, 30 hetesen, nem rosszul voltam, többször hívtam, valamit megkérdeznék tőle. Nem hívott vissza.
Minden alkalommal napközben hívtam, "emberi" időpontokban (nem éjjel, hajnalban, stb.), hét közben.
Amikor én vagyok benn nála, akkor fel szokta venni a telefont (nem vizsgálat közben), többször hívták már aggódó kismamák, mert úgy érezték a szülés indult meg, amennyire leszűrtem. Mindig elnézést kért, amikor felvette.
A számom pedig le van mentve a telefonjában.
Nekem sincs az orvosomhoz közvetlen számon. A telefonszám, amin keresni lehet, egy állandó asszisztens veszi föl. A kórházban munkaidőben tudja kapcsolni a portás, volt már rá példa, de nem szeretem zavarni, mert sokat műt, rendel az ambulancián, stb. Többször kértem visszahívást az asszisztensen keresztül, egy-két órán belül visszahívott és beszéltünk. Ha panaszom volt hétköznap, munkaidőben, bementem a klinikára hozzá a járóbeteg rendelésre. Hétvégén, este baj esetén szintén mentünk a klinikára és az ügyeletes orvos ellátott, emellett értésítette a dokimat. Ha akkora a baj, vagy szülés indul be, akkor természetesen bejön.
Nekem ez így megfelel, nem érzem azt, hogy nem számíthatok rá.
Látom, ahány doki, annyi szokás.
De azért ha már megadta a mobilszámát, akkor legalább felvehetné.
Nekem az 1-es válaszolóhoz hasonlóan olyan orvosom van, akihez a terhesség alatt az állami rendelésére jártam. Mégis mindig számíthattam rá, ha nem értem el mobilon (mert pl. műtőben vagy szülésnél volt), akkor később visszahívott. Amúgy ritkán kerestem, a szülés megindulásán kívül olyankor amikor pl. a fülészeten antibiotikumot írtak fel, és kérték hogy egyeztessek a nőgyógyásszal mielőtt beszedem... stb.
Nekem nagyon szimpatikus volt, hogy mindig számíthattam rá.
Biztos le leszek pontozva, de szerintem az a gáz, hogy elvárjátok, hogy vissza is hívjon az orvos. Szerintem hétvégén is pofátlanság hívogatni az orvost, ha gáz van, be kell menni az ügyeletre, aztán ha úgy ítélik meg a helyzetet, behívják oda a dokit, ha meg várhat a dolog, majd hétfőn, munkanapon bemegy és megnéz.
Az egy dolog, hogy fizetsz a magánrendelésén, meg fizetsz a szülésért, de nekik is kell magánélet. Ha munkaidőben hívjátok, ok, vegye fel, ha tudja, de ne várjátok már el tőlük, hogy visszahívogassanak.
Munkaidőben hívtam, hétköznap, többször is, délelőtti és délutáni órákban, és ha nem is rosszul lét, vagy szülés indulás miatt hívtam még fontos lenne. Nem zaklatom minden héten, 7 hónap alatt kétszer történt meg.
Természetesen, ha baj van bemegyek ügyeletre és értesítem pl. sms-ben, de most nem ez a helyzet.
Na mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!