Van valami praktika a méhszáj puhítására, megnyitására?
38 hetes terhes vagyok, még kemény, teljesen zárt a méhszájam, meg sincs rövidülve a méhnyak. 34. hétig szedtem magnéziumot, mert a 30. héttől jóslófájásaim vannak, elég erősek. 36. héttől iszom a málnalevél teát, napi 2x3 decit. Naponta 3-4 km-t sétálok (óvoda, iskola, bolt) és a negyediken lakunk, még lépcsőzni is kell. Lelkesen végzem a gátmasszázst, de nem tudom, van-e értelme, ha nem nyílik ki a méhszájam. Orvosom említette, hogy ha így marad, akkor készüljek a császárra.
Előző két terhességem alatt a 20. héttől meg volt rövidülve (2000), a 30. héttől kezdett nyílni, a 34. hétre már 1 ujjnyi, a 36. hétre 2 ujjnyira tágultam mindkét kislánnyal, az első lányom 37, a második 38. hétre született. Velük sokat pihentem és 36. hétig szedtem magnéziumot.
Van-e valamilyen praktika arra, hogy elkezdjen nyílni a méhszáj és ne kelljen kiműteni belőlem a babát? A két naggyal vajúdás alatt nem tágultam, csak mikor oxitocint adtak, de legalább nem a nulláról kellett kezdenem. A zárt méhszáj egyébként azért is rossz, mert ha leválik a méhlepény, befelé vérzik és nem utal rá semmi jel. :(
Szeretkeztek rendszeresen?
A spermában van olyan anyag, ami segíthet. (Prosztagladin, ha jól tudom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!