Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt combhízás!...

Bbnysz kérdése:

Terhesség alatt combhízás! Harmadik trimeszterig minden szépen alakult, de most nagyon megugrott. El fog tűnni?

Figyelt kérdés
35 hetes kismama vagyok, és nagyon megijedtem hogy az elmúlt pár hétben 3-4cmt sikerült felszednem a combomra. Egész terhesség alatt nagyon figyeltem mit eszem, most tartok plusz 10 kilónál a kezdősúlyomtól, aminek a fele az elmúlt 1 hónapban jött fel. Heti többször terhes tornázom és jógázom mégis az elmúlt 1 hónapban hetente ugrottak fel a centik. Más is járt már így lehet hogy csak víz? Mondjtátok hogy eltűnik szülés után!

2017. ápr. 17. 23:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát azt, hogy víz-e, neked kell látni, pl. hogy belenyomod a bokádba az ujjad, és ha ottmarad a nyoma, a bokád meg láthatóan dagadt, akkor víz. De az combon szerintem nem nagyon szokott lenni.

De az lehet, hogy normális, hogy megugrott a súlyod, én a 30. héten vagyok, az elmúlt 1 hónapban híztam az eddigi 5 kilóból 3-at. Pedig nem eszem többet, mint eddig.

2017. ápr. 18. 00:01
 2/6 anonim ***** válasza:
52%

Egy része eltűnt (víz), a többi nem, azt majd leadod.

Egyébként meg pszichológus!

Betegesen hangzik, hogy ennyire nem tudod elfogadni, hogy változik a tested.

2017. ápr. 18. 06:00
 3/6 anonim ***** válasza:
43%

2es kommentelő! Az hogy egy nő nem akar víziló lenni terhesen,szülés után nem akar napi szinten bőgni mert dagadt nem jelenti azt hogy elmebeteg lenne!!!! 24hetes terhes vagyok,diétázom és heti 4szer edzem,mert 2szer éltem már át a "kismamának mindent szabad ennie hiszen kettő helyett eszik" állapotot és az azt követő szülés után "kisemmozdulokmertundoritodagadtvagyok" állapotot is!!!! Nagyon is jol teszi hogy oda figyel,ez nem fogyókúra csak egészséges életmód amit sokaknak kellene követnie terhesség nélkül is!!!!!

Kérdező! Ennek ellenére hogy ugyanúgy mint te odafigyelek,nekem is felszaladt 3hét alatt 2kilo, én sem ertem hogyan,de szerintem ne aggódj,le fog az menni hamar.Az előző terhességem alatt 28!!!!!!!!kg jött fel de viszonylag gyorsan leadtam fogyókúra nélkül.Az elsővel is 20kg,mégis mielőtt harmadjára terhes lettem vékonyabb voltam mint valaha pedig már 33vagyok :) szoptatás után diéta,edzés,futás és pikk-pakk ujra a csini anyucik táborát erősíted majd te is :) nem sok van már,abból a 10kilóból ami most rajtad van minimum 5-7 eltűnik mire hazaviszed a picikédet.Viszont szerintem mostmár hagyd az edzést,baj lehet belőle.

2017. ápr. 18. 08:14
 4/6 anonim ***** válasza:
53%
Hát te tudod;hogy társult-e nagy étvágy is ehhez a sulynovekedeshez. Mondjuk szerintem esélyes, hogy az nem víz. En 12 kg t szedtem fel első terhessegben és bizony maradt rajtam is 4-5 kg,nem mind a barbara ment... pedig tök büszke voltam,hogy nem huszon kilokat húztam,de úgy tűnik mégis sok volt. (Pedig meg a baba se volt kicsi) az utolso honapban most mar vigyazz szerintem. Meg hat meg kell ezzel is bekelni,hogy most raktaroz a szervezet,készül a szoptatasra. Aztán valamikor leadod! Lehet,hogy pont szoptatás alatt...
2017. ápr. 18. 09:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Az, hogy ki mennyit hízik, szerintem teljesen lényegtelen, nincs miért görcsölni rajta. Volt olyan, aki hízott 25 kg-ot, és szülés után pár hónappal teljesen leadta. Olyat is tudok, aki összesen 8-10 kg-ot hízott terhessége alatt, mégis maradt rajta 4-5 kg plusz, amit csak diétával, mozgással tudott leadni. Tehát valaki vigyáz nagyon, mégis marad rajta, valaki meg nem különösebben foglalkozik a terhesség alatti súlygyarapodással, mégis leadja maradéktalanul. Szerintem mindenkinél más, és minden egyes terhességnél is más!
2017. ápr. 19. 09:38
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen-igen! Azt hiszem egyszer a Demcsák Zsuzsa mondta, hogy mindkét terhességénél valami 26! kilót hízott. Aztán úgy általában meg kifejezetten vékonynak mondható. Van akinek teljesen felborul ilyenkor az anyagcseréje, étvágya, vagy nem is tudom mitől függ, van aki meg csak pár kilót szed fel.
2017. ápr. 19. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!