Mikor tesztelnek terhességi cukorbetegségre?
a dokim egy hentes semmiről nem informál , németorzágba vagyok első terhesen, nem tudom mi történik körülöttem , de most a cukorbetegség minden tunetét hozom. 17 hétben vagyok a dokim meg nyaral.....
egy hét mulva tud fogadni, lehet hogy cukrom van ? diétázzak addig ?
Ha jól rémlik a 24. héten, de ott ki tudja mikor...
Milyen tüneteket hozol?
Szerintem 180ch diétával nem árthatsz
A szomjasság, és a pisilés, illetve a bőr szárazsága tipikus terhes tünet. Ettől még nem leszel cukros :)
Nekem ezek a tünetek megvannak nem is kicsit, és még is tökéletes lett a cukrom. Inzulinrezisztenciám van, erre kellett 14. hétig szednem a gyógyszerem (meforal) Azóta nem kell, viszont ez miatt már 16 hetesen kellett a terhelés. Glükózzal nem ment, mert beteg voltam és köhögőrohamaim voltak így visszajött... reggelizős terhelésem volt. Doki kérte . héten még egy reggelizős (30g CH) majd 26. héten újra glükózzal.
Akinek nem volt gondja terhesség előtt se a cukorral se az inzulinnal, annak 24-28. hétig kell elvégezni (26. hét körül szokták) éhomi majd 75g glükóz fogyasztása után 120 perces mérés kell.
Kiskönyvben benne van minden. Felteszem a képet róla, hátha segít majd még :)
Jó egészséget,
20hkm
Minden terhes sokat iszik és sokat pisil. A bőröd meg lehet száraz azért, mert tél vége van.
Persze labor nélkül nem lehet kizárni a cukorbetegséget (egy terhesnél sem!), de ne aggódd túl a dolgot.
Amúgy mehetsz előbb is vizsgálatra, de meg kell ismételni a 24-28. hét között akkor is, ha most még minden oké.
(Mindkétszer terhességi diabéteszem volt, a másodiknál inzulin is kellett, a leleteimen kívül az ég világon semmi nem utalt arra hogy cukorbeteg lennék!
Nem vagyok terhes, mégis sokat iszok és rengeteget pisilek... A bőröm meg úgy ki van száradva hogy hiába kenem nagyon viszket...
#1)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!