Azt a kismamát nevezzük terhességi cukorbetegnek, akinek a terheléses cukorvizsgálatkor már az alap vércukor-szintje is magasabb, mint a megengedett, vagy azt, akinek csak a "terheléskor" ugrik meg a megengedett fölé?
Figyelt kérdés
2010. máj. 8. 22:57
1/5 anonim válasza:
"Ha az éhgyomorra mért érték 7,0 millimol/liter (mmol/l) felett van, akkor az esetek körülbelül 70-80 százalékában lehet számítani a terhességi cukorbetegség későbbi kialakulására. Az érintett kismamáknál cukorterheléses vizsgálatot is végeznek: a vizsgálati nap reggelén két-három deciliternyi, 75 gramm cukrot tartalmazó vizes oldatot kell meginni. Ha a vércukorérték az oldat elfogyasztása után két órával 7,8 millimol/liter felettinek adódik, akkor biztosra vehető a terhességi cukorbetegség jelenléte. 7,4-7,6 millimol/literes határértéknél egy mérés alapján még nem jelenthető ki teljes biztonsággal, hogy terhességi cukorbetegség áll fenn, így a vizsgálatot ezekben az esetekben három-öt hét múlva újra megismétlik."
2/5 A kérdező kommentje:
De ha az éhgyomri 7 alatt van, és csak terheléskor ugrik meg 9 fölé, majd utána megint visszamegy 6-ra, akkor most az terhességi cukorbetegség, vagy nem?
2010. máj. 8. 23:05
3/5 anonim válasza:
Szerintem igen. Én most voltam, és az éhgyomrim 4,6 volt, a terheléses 7,5 (határ 7,9) és a dokim húzogatta a szemöldökét.
Hát akkor a Te 9-ed szerintem elég magas...
A cukros löttyöt mikor megittad, az után 2 órával vett vérvétel lett 9??
4/5 anonim válasza:
A terhességi cukorbetegség azt jelenti, hogy a terhesség alatti cukorterheléses vizsgálaton kiderül, hogy valami nem stimmel a vércukorszinttel. Nekem is volt, csak az evés utáni volt magasabb. Eleinte legalábbis.
5/5 anonim válasza:
1. vagyok. Igen, sajnos egyértelműen igen. Én is cukros vagyok, pedig az éhgyomri, terhelés előtti cukrom 4 körüli szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!