Nincs olyan érzésetek, hogy ha sikerül és esetel a többedik baba, akkor az, akinek nem sikerül, az utál?
Figyelt kérdés
2017. febr. 16. 16:57
1/4 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy ők személy szerint minket utálnának, hanem maximum a sors igazságtalanságát. Arról nem mi tehetünk, hogy sikerül és ők sem tehetnek róla, hogy nem jön össze. Mi 5 évig küzdöttünk a babáért, egyszerűen sehogy nem sikerült tehetbe esnem és olyanok iránt soha nem éreztem se gyűlöletet, se irígységet, akiknek gond nélkül pikk-pakk összejött. Gyűlölet csak olyankor volt bennem, amikor a híradóban olyanról számoltak be, hogy valaki megölte a gyerekét. Olyankor elemi gyűlölet volt bennem a gyilkos szülő iránt is és a sors iránt is, hogy itt vagyok én és a férjem, jók az anyagi körülményeink, szerető szülők lennénk és nekünk nem adatik meg, nem hozzánk születik az a gyerek, hanem olyan helyre, ahol élete első órájában végez vele az anyja, vagy csak pár évig élhet.
2/4 anonim válasza:
én értem mire gondolsz, nekem volt ilyen érzésem, már az elsőnél is, elég sok korombeli barátnőmnek még nincs gyereke, egyszerűen nem olyan a hátterük még így 30 évesen sem, hogy vállalhassanak. Ezért pl én nem is szoktam teleszórni a facebookot a babám képeivel (van külön csoport ahova töltök róla fel de ott a rokonok vannak megjelölve), mert nem tudom kit bánthatok e meg esetleg az én "boldogságommal". Nem kell ehhez feltétlen biológiai akadálya, hogy összejöjjön neki, elég ha valaki pl úgy jár mint a barátnőm, hogy 36 évesen lapátra teszi a vőlegénye, vagy mondjuk a másik barátnőm, akik a férjével hónapról hónapra élnek, és bár nagyon szeretnének babát, inkább a beteg anyukájára költik a pénzük. Ilyen rossz sorsok is vannak, amellett hogy valakinek nem sikerül a baba, természetes hogy ezek engem is rosszul érintenek.
3/4 anonim válasza:
A családomban van egy közeli rokon pár,akiknek 12 év alatt sehogysem sikerult a baba, ra is ment a hazassaguk es mar kulon-kulon sem szeretnenek gyereket 40 felett. Igy mikor en fiatalon elso probalkozasra terhes lettem,igyekeztem veluk a leheto legkimeletesebben kozolni es utana is csak akkor meseltem a babarol ha ok erdeklodtek,nem akartam "az orruk ala dorgolni". Az erdekelt h oket ne erintse rosszul, de rajtuk kivul mas erzeseit nem vennem figyelembe es nem fojtanam el a sajat boldogsagom tapintatbol. Es sztem aki szeret engem az ugyis velem orul, nem pedig irigykedik.
4/4 anonim válasza:
Nem mindenki ilyen am. Volt koleganomnek tobb lombikra sem jott ossze. Nem voltunk tul joban, nem is tudtam rola. Mikor terhes lettem, az o gratulacioja volt a legoszintebb. Nagyon meglepodtem mikor elmondtak a sztorijat. Am azota megszulettek az ikrei 5. Beultetesre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!