Mit csinálsz, hogy ne izgul szét magad a vizsgálatok előtt és ne parázz?
Első babámat vártam, aki mostanra már 3 hónapos. Makk egészségesen jött világra.
Fiatal anyuka vagyok, természetes aggódás, izgalom mindig volt bennem a vizsgálatok előtt, de nem kergettem őrületbe se magam, se a páromat.
Pozitívan álltam hozzá, hogy egészséges a baba, és minden rendben van.
Mi nem vettünk szívhang figyelőt, szerintem attól meg lehet bolondulni.
A védőnővel havonta találkoztunk, és a 17.héttől már ő is nézte a szívhangot.
Szerintem ne parázz 0-24-ben azon, hogy minden rendben legyen, azzal magadnak is és a babának is ártasz.
Én is mindig nagyon izgulok, de csak a vizsgálat előtt, és nem kergetek az őrületbe senkit. Én is egy missed ab-bal kezdtem, de akkor nagyon éreztem, hogy baj lesz.
Most úgy érzem, minek oké, ennek ellenére mindig izgulok, fel is megy a vérnyomásom ilyenkor, mondták, hogy nem jó, de nem tudok mit csinálni vele. Rendszeresen mérem, egyébként nem magas.
Nálam volt néhány mérföldkő:
- 12. heti genetikai uh és Prenatest - ettől kicsit megnyugodtam,
- mióta érzem mozogni minden nap, azóta sokkal jobb
- 18. heti genetikai uh - ettől is megnyugodtam.
Ennek ellenére a sima dokilátogatáson is izgulok, ez van.
Szerintem nem érdemes szívhangot nézegetni otthon, mert mire akkora lesz, hogy alkalmas rá a kütyü, addigra érezni fogod, hogy mozog, és az megoldja az állandó aggódást.
De ha a vizsgálatoktól parázol, azt nem oldja meg semmi. :)
(Azért örülök, hogy nem csak én vagyok ilyen idekeskedő típus...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!