Melyiket választanátok? Éhezés, vagy antibiotikum?
Figyelt kérdés
4 öltéssel összevarrt seb van az ínyemen, ami nagy valószínűséggel be fog gyulladni, így antibiotikum receptet kaptam, amit akkor kell kiváltanom, ha begyullad. A gyulladást legbiztosabban úgy tudom elkerülni, ha banánon élek 2-3 napig, mert úgy elkerülhető, hogy étel menjen a sebembe. Én tökéletesen megelégszem a banánnal, de nem tudom, hogy ez terhesen mennyire elegendő, vagyis mennyire okoz gondot, ha kis ideig ilyen szegényesen táplálkozom. Melyik a jobb, ha rendesen eszem, de begyullad és antibiotikumot kell szednem, vagy ha kicsit szegényesebben étkezem? Én veszélyesebbnek érzem a gyulladást és antibiotikumot.
Igaz én nyelvpiercingre használtam,de jégkockatartóban fagyasztottam le kamillateát. A hideg jó a gyulladásra és a kamilla is. Bár nekem kifejezetten ajánlották a Corsodylt akkor is minden étkezés után. Sőt most is,pedig kismama vagyok,fogínyvérzésre használom.
2017. febr. 7. 14:03
12/18 anonim válasza:
Én se értem, mi baj a Corsodyllal, terhesen is használható, szájsebészeti műtétek előtt és után is kifejezetten ajánlott. Kiváló szer egyébként, nekünk mindig van ithon. Erővel biztos nem szabad a friss varrást öblögetni, de óvatosan szerintem jót tenne. De persze úgy csináld, ahogy a dokid mondta! :)
2017. febr. 7. 15:24
13/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom, miért mondta, hogy ne öblögessek... A corsodylt, meg egy másik öblögetőt is említett név szerint, hogy ezeket felejtsem el. Arra tudok gondolni én is, hogy a varratok miatt, hogy nehogy felszakadjanak öblögetés közben. Pedig kénytelen vagyok legalább vízzel öblögetni, mert folyamatosan vérzik a seb, amitől hányingerem van. Lehet, hogy inkább rátok hallgatok és veszek, mert ez érthetetlen, hogy többeteknek kimondottan ajánlotta az orvosa, nekem meg nem. Mellesleg fájdalomcsillapítónak az advilt javasolta, amit kimondottan nem szedhetnek terhesek, így kissé fenntartásaim vannak a tanácsait illetően.
2017. febr. 7. 15:44
14/18 anonim válasza:
A gyógyteákkal terhesség alatt óvatosan! Legtöbbjük tilos (az antibiotikummal ellentétben)!!!
A kakukkfű kiemelten tilos, a többit nem tudom.
2017. febr. 7. 16:32
15/18 anonim válasza:
Én a férjemnek mikor a száját műtötték! Én bébi ételeket vettem neki anyira pépes volt csak úgy ette, meg finom leveseket! És nem gyullatt be neki! Pedig szenvedet!és nem éhezett!
2017. febr. 7. 16:56
16/18 anonim válasza:
#14: ez így ebben a formában nem igaz, de persze érdemes utánaolvasni az egyes gyógynövényeknek, ha biztosra akar menni az ember. A kamilláról és a kakukkfűről is annyit olvastam normálisabb oldalakon, hogy nagyobb mennyiségben nem ajánlott a fogyasztása várandósság alatt (az öblögetésről nem esett szó sehol). De oké, akkor kamilla és kakukkfű törölve, gyömbértea viszont nyugodtan mehet.
Szerintem jobb elébe menni a fertőzésnek természetes módszerekkel, mint kivárni, amíg belobban és beszedni az antibiotikumot.
2017. febr. 7. 23:08
17/18 anonim válasza:
Hát a kamillát én már átveséztem minden forrást átnéztem! Veszélyeztetett terhes vagyok de imádom és beteg is voltam! Gyorsan meggyogyultam levitte a gyulladást. Egy pohárral egy nap semmi bajt nem okoz!
2017. febr. 8. 22:15
18/18 anonim válasza:
Egy bögre tea szerintem sem számít "nagyobb mennyiségnek".
Amúgy érdekes ez, hogy egyes emberek mennyire tartanak a gyógynövényektől, miközben az antibiotikumot vagy a paracetamolt lazán beszedik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!