Lehetek terhes ha hét napja nem jött meg a menzeszem és 2 teszt negatív lett?
Kort nem írtàl, csak annxit hogy fiatalok vagytok. Ha olyan 18 körül vagy max, akkor abban a korban még nem mindenkinek àll be fixen a cillusa, történhet csúszàs kimaradàs.
A biztonsàg kedvéért elmennék orvoshoz, de elsővel ellentétben azt mondom terhességre a legkisebb az esély, sok màs dolog miatt csúszhat.
Nekem stressz miatt szokott késni. Ha esetleg idegeskedsz mostanában valamin az is okozhatja.
Szerintem lehetetlen hogy terhes legyél ilyen paraméterek mellett.
Egy két napos késés miatt én sem rohannék tablettát íratni.
Mondjuk én nem is szedhetek, úgyhogy az elmúlt 20 évben többnyire gumival védekeztünk, mivel nekünk bevált. Volt, hogy pár napot csúszott, vagy betegség miatt két hetet is késett, volt, hogy úgy felborult a hormonháztartásom, hogy a doki írt gyógyszert, hogy egyáltalán megjöjjön.
De soha nem lettem a gumi mellett terhes. Viszont ha nem védekeztünk, akkor elsőre (ötször is, ebből kettő sajnos elhalt terhesség), úgyhogy azt se mondhatom, hogy nem vagyunk termékenyek.
Kérdező: a legjobb, ha most még vársz pár napot. Ha már egy hete késik, akkor elmész orvoshoz, és ő megmondja, hogy mi oka van. Akkor a teszt is már mindenképp kimutatná, ha bármi gond lenne.
De ha csak késik kicsit, akkor addig akár meg is jöhet.
Akkor sincs dráma, ha 1 menstruáció teljesen kimarad. Ha ritkán fordul elő, még az se kell hozzá, hogy valami bajod legyen. Nem vagy terhes, védekeztetek és a teszt is negatív. Teljesen feleslegesen aggódsz.
Egy dolog miatt érdemes mielőbb menni: ha gyógyszert akarsz szedni, akkor azt a menstruáció 1., max. 2. napján kell elkezdeni, és ha még azelőtt felíratod, hogy megjönne, akkor a következő ciklusban már kezdheted is szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!