Hányszor jártok terhesen vizsgálatra?
Kötelezők:
Háziorvos, fogorvos:
Védőnő:
Nálunk a 12. hét előtt fel kell keresni a védőnőt, ő kiállítja a kis könyvet, tájékoztat a vizsgálatokról, főleg, ha nincs magándokid. De olvastam már itt több embertől, hogy később ment, de akkor is a 14. hétig oda kell érni.
Az első trimeszteri labort is meg kéne csináltatnod, ehhez elvileg a háziorvosod ad beutalót (nekem a nőgyógyász intézte, beutalóval nem is találkoztam).
Valamint van a genetikai UH a 12. héten (11.-13.hét között), ezen voltál.
Amiket belinkeltem, ott látod, hogy milyen kötelező, vizsgálatok vannak ezután.
Az anyaságihoz legalább négyszer el kell látogatnod a nőgyógyászhoz, négy pecsét kell a kis könyvbe, csak akkor kapod meg.
Magándokimhoz havonta megyek, csinál 2D uh-t, ránéz a babára és megvizsgálja a méhszájat.
Én eddig voltam 5 hetesen, hogy tudjam jó helyen van e. De csak saját magam megnyugtatása végett mentem ilyen korán.
Aztán 8 hetesen hivott vissza. Akkor már volt szívhang is. Ekkor kiadta a palirokat amivel mehettem a védőnöhöz.
9hetesen védőnő. Kiállította a kiskönyvet.
Aztán 11hetesen és pár naposan elmentem az első vérvételre.
12 hetesen vissza doki..
12 hetesen első nagy uh. Kombinált teszt.
Utána szintén védőnő.
Most töltöm a 15.hetet. Még eddig sehova nem kellett mennen.
Jövöhéten 16.heten nődoki es védőnő.
Legközelebb 19.héten lesz a következő genetikai uh.
Dokihoz 4hetente járok, védőnőhöz is.
26.héten terhelésesre kell menni.
30.héten kövi nagy uh.
37.héten utolsó vérvétel+ kenetvétel.
38.héten utolsó uh.
36.héttöl hetente CTG 40.héttől naponta.
A lányomnál legalábbis igy volt. Most is ez lesz a menete...
Lehet kihagytam valamit. De neten elég sok mindent találsz..
Huha. Kezdem a sort a reszletes leirassal.
November 28an pozitiv teszt, azonnal doki, mert volt mar spontan veteles es meg akartam magam nyugtatni-5. het
7 hetesen vereztem, ez volt kedden, be az ugyeletre, sztk, megvizsgalnak, nincs szivhang.
Csutortokon magandokinal volt szivhang..
11. Heten uh, mert elszamoltam a napokat, menstruacio szerint akkor lettem volna 12 hetes.
12. het elott elmentem kiskonyvert a vedonohoz, szaladgaltam 2x vervetelre, mert egyszer elvesztettek a laborosok a leletemet... fogorvoshoz is kell mennem majd, de arra meg nem vitt ra a lelek.
12.heten amikor a baba mar 13 hetes volt, kombinalt teszt, magandoki. :)
Ha megjonnek az eredmenyek, akkor vedonohoz kell visszamennem. :)
14 hetes vagyok most :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!