Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes kismamák Ti mit szólnát...

Terhes kismamák Ti mit szólnátok ahhoz, hogy ha terhesen influenzás beteget kellene kiszolgálnotok?

Figyelt kérdés

A helyzet: párom nagyszüleinél élünk átmenetileg (4 hónapig), míg a házunkat felújítjuk. Én nem akartam idejönni, albérletbe szerettem volna menni, párom ragaszkodott hozzá, hogy így spórolunk. Van egy kisgyermekünk, jelenleg várandós vagyok.

A két nagyszülő elkapta az influenzát, egész héten őket ápoltam, mindenben ki kellett szolgálnom őket, kanalat, vizet, gyógyszert vinni, elmosogatni, köztük lenni egy légtérbe közel stb.

Egyik nap kijött a körzeti orvos, látta, hogy én ápolom őket, hangosan megjegyezte azért ez így nagyon nincs jól, mert ránk ez nagyon veszélyes.

Én sem tartom fairnek, hogy engem ugráltatnak, mintha ez teljesen evidens volna, de hát tűrök..

Egyébként szinte külön lakrészben vagyunk, gazdagon bevásárolunk, szépen rendet, tisztaságot tartunk.

Szerintetek milyen dolog elvárni terhes kismamától, hogy lázas betegeket ápoljon? Ti ezt megtennétek?

2017. jan. 22. 12:50
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
51%

Én is influenzás voltam - szerencsére tegnap már kicsit jobban éreztem magam, azóta jobb.

Senki sem ápolt, pedig jobb lett volna egész nap nyögni az ágyban, mint teát főzni magamnak stb..

Unokatestvérem 2 házzal arrébb lakik, kérezte, hogy mit hozzon, mit segítsen, de határozottan visszautasítottam, mivel 6 hónapos várandós, pedig marha jó lett volna ha ellát, segít. (Így is bevásárolt nekem, meg a postára elment helyettem, de az természetesen teljesen más.)

Szóval érdekesek a férjed szülei, mégis csak az unokájukat várod. De én a férjed helyében sem örülnék ennek, főleg, hogy a terhesség mellett még egy kisgyereket is el kell látnod, nem lenne jó, ha mindketten lebetegednétek..

Ha muszáj ápolnod őket, mert annyira hihetetlenül rosszul vannak, akkor nagyon gyakran moss kezet, szapannal, legalább 2 percig és viselj maszkot.

2017. jan. 22. 13:34
 12/61 A kérdező kommentje:

Hát a férjem sem örült ennek, sőőt.. mondta, hogy ne..

de mondtam neki, mégis mit tegyek, mikor maguk mondják, hogy ezt csináld azt csináld.

Nem a segítségadással van a legfőbb gond, mert bevásárlás, gyógyszertár, posta stb, teljesen természetes.

Hanem az, hogy egész héten elvárták, hogy egy légtérbe közelről ápoljam őket (Legyen az zsebkendő, étel, minden.).

Én hiába vagyok idős, nem helyezném magam előbbre egy terhes kismamánál. Én sem tudnék nyugodtan lenni, ha miattam kapná el.

És oké, hogy a saját gyerekemet is ápolom, de ilyen alapon mindenkit ápolhatnék, hogy ne féltsem magam..

Ja és hét vége felé a gyerek is elkapta, de apukában volt annyi, hogy nehezen is de kivett egy nap szabit és ő vitte el orvoshoz, ne nekem kelljen a lázas gyerekkel órákat várni a gyerekorvosi rendelőben.. Csak sajnos neki rengeteget kell dolgoznia, ez is szerencse volt, hogy megoldottuk..

2017. jan. 22. 13:42
 13/61 anonim ***** válasza:
27%

Nem kellene az influenzát meg a megfazast keverni. Influenzával simán kikothet az ember a kórházban, de akár a temetőben is, pláne ha idős emberről van szó. Ha ott lakik náluk ingyen, a minimum az, hogy ápolja őket, ha épp leesnek a lábukról.

Ha nem tetszik, el lehet költözni, aztán nem kell elvarni, hogy teged szolgáljon majd ki valaki, ha te szorulsz majd rá. Mondjuk ha az én partnerem lennél és az én nagyszüleimre mondanád, hogy nem rokonaid, másnap már a bíróságon lennék a valokeresettel

2017. jan. 22. 13:44
 14/61 anonim ***** válasza:
18%
Nem szulok, nagyszulok. Gondolom, ugy 70+.
2017. jan. 22. 13:46
 15/61 A kérdező kommentje:
utolsó szerencsére nem vagyok a partnered.. elég elvetemült forma vagy. Visszafele már nem érvényes, hogy a kismamára és magzatára is veszélyes az influenza, vagy itt trollkodsz, hogy ilyen hülyeségeket írsz ?? mint írtam korábban többször megbántottak, sértegettek engem, majd kíváncsi lennék, hogy te ezt hogy viselnéd úgy igazából vagy csak itt van ekkora pofád..
2017. jan. 22. 13:47
 16/61 anonim ***** válasza:
58%

Szóval akkor jó mikor ingyen lakhatást adnak, de ha nekik kell a segítség akkor már nem?

Én igen, megtenném, főleg ha ők is tettek szívességet nekem(lakhatás)

2017. jan. 22. 13:51
 17/61 anonim ***** válasza:
63%
Ha sertegettek, miert koltozol a nyakukra?
2017. jan. 22. 13:57
 18/61 A kérdező kommentje:

Igazából ezt van, akinek hiába magyarázom.. szerintem az emberséges viselkedés nem a lakhatástól függ, hanem valahol belülről jön.. Van, amit én SOHA nem kérnék mástól és ez pont ilyen. Ne vegyük már egy lapra a bevásárlás és egyéb munkákkal..

De gondolom itt egyesek olyan nagy rendesek, hogy akár még emelgetnék is terhesen a beteg időseket, fürdetni, pelenkázni stb, ha mozogni se tudnának terhesen..

hát ja.. valószínűleg csak én vagyok ilyen érzékeny erre...

hát remélem, hogy pont nem..

2017. jan. 22. 14:02
 19/61 anonim ***** válasza:
52%
Kérdező, ha te nem lennél képes talpra állni, ellátni a gyereked, akkor gondolom neked se jutna eszedbe őket kérni segítségül igaz?
2017. jan. 22. 14:04
 20/61 A kérdező kommentje:

Bocs!

1 nem a nyakukra költöztem, hanem ők ajánlották fel a férjemnek, hogy addig menjünk oda.

2 én nem a nyakukra költöztem, mert semmilyen plusz munkával nem járok nekik, sőt mi működünk itt teljes kiszolgáló személyzetként. mi reggel elmegyünk oviba, munkába és estére érünk haza, hogy minél kevésbé legyünk teher..

3 csak és kizárólag a férjem kérésére tettem meg, amit megbántam. neki akartam segíteni azzal, hogy ne kelljen plusz túlórákat vállalnia ahhoz, hogy egyenesbe jöjjünk..

2017. jan. 22. 14:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!