Meg ettem egy lágy tojást ugye nem lesz semmi baj?
Most akkor egyet ettél, vagy hármat? És, ha azt olvasod, hogy valami veszélyes a terhesség alatt, akkor minek csinálod?
Egyébként a lágytojás nem veszélyes.
A lágytojásnak a sárgája nyers...
Kérdező, a nyers tojás a szalmonella miatt nem ajánlott. Ha normálisan tárolod otthon a tojást, akkor nem lesz belőle semmi baj.
Hehe, ha a tojást hőkezelik, akkor az megfő/megsül. :)
--
Kérdező, tojást ehetsz, amennyit akarsz, de elvileg csak keményre főzve vagy sütve.
A lágytojás, tükörtojás elvileg tiltott, a szalmonella miatt. A szalmonella a tojás héján van, bele nem jut, csak feltöréskor. Ha boltban vetted a tojást, akkor jó eséllyes fertőtlenítették, így kicsi az esélye (de nem nulla). A házi tojás veszélyesebb.
A tükörtojást értem, hogy miért veszélyes, de a lágytojást nem! Hiszen nem töröm fel, viszont 3 percig hőkezelem. Hiába marad nyers a sárgája, a szalmonella kívül van, 3 percig 100 fokos vízben.
Szóval szerintem a türkötojásból nem nagyon lehet gond. (Bár én még nem ettem. Csak logikusan gondolkodva...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!