Vérzés terhesen természetes? Most akkor én vagyok a hülye?
Lehet, hogy a doki unja, hogy berohangálsz, de fizetsz annyi TB-t életed során, hogy egy-egy vizsgálat belfeleférjen. Senki se lát beléd, csak a doki ultrahanggal. Az a dolga, hogy ő döntése el, hogy baj van-e vagy minden rendben. Ezért tanult hosszú évekig. Laikus kismamáktól ne várja el, hogy tudja, hogy mi kóros és mi nem.
Rám is csúnyán nézett a doki, mikor a 10. héten rohantam be a rendelésre, mert láttam egy csepp barnás vért. Aztán vizsgálat során kiderült, hogy sajnos elhalt a pici napokkal azelőtt. Egyetlen pici pötty a papíron: ennyi volt minden jele, hogy gond van. (Progeszteronhiány miatt, tehát nálad a 24. héten egész biztosan nem kell már ettől tartani!)
De azt gondolom, ez is példa arra, hogy ilyen apróságok miatt is jobb inkább orvoshoz menni, mint legyinteni rá, hogy ez természetes.
Én is mindig rohanok.
19,23 és 26 terhesen vérzés, mindháromszor haematóma, egy hét kórház, infúzió, gyógyszer.
Már teljesen kivagyok, de mindig jöttünk, nem látok magamba, nem tudja ilyenkor az ember, miért vérzik, barnázik, terhesség alatt ez azonnali orvoshoz menést kell hogy jelentsen.
Inkább jöjjünk tízszer potyára, mint egyszer ne, és abból baj legyen.
Az első gyerekkel nekem is a 20 hét után kezdődött. Élénk piros vér jelentkezett. Szintén nem találták az okát. Aztán a dokim azt mondta, hogy érzékeny a méhszáj, onnan jön a vér.
Á harmadik terhesség alatt szinte kéthetente verezgettem, időre, egészségesen született.
Szerintem is érdemes megnezetni, mert nagyon ijesztő tud lenni .
Nekem a 30. héttől voltak vérzéseim, de nekem elég nagy mennyiség. Amikor persze beértünk a kórházba és a vizsgálatra került a sor, már egy csepp sem volt. A babával is mindent rendben találtak, így mindig haza küldtek. Már én is hülyènek éreztem magam, meg mikor kiderült, hogy már korábban is jártam a kórházban ilyen miatt, akkor kb úgy is viselkedtek velem, hogy tényleg hülyének érezzem magam. De nem érdekelt, mindig mentem. Aztán a 4. ilyen alkalommal egy lelkiismeretes ügyeletes orvos nagyon alaposan megvizsgált, oda hívott még egy orvost, hogy ő is nézzen rám, valamint a saját orvosom is bejött. De ekkor már tènyleg nagyon véreztem így nem volt kérdés, hogy baj van. Kiderült, hogy elkezdett levàllni a méhlepény, azonnal műtő. Ekkor voltam 36 hetes terhes. Szerencsére nem történt semmi baj, egészséges kislányom született.
Szóval szerintem inkàbb menj be minden alkalommal feleslegesen, minthogy baj legyen. És ne érdekeljen, hogy csúnyán néznek rád. Az a dolguk, hogy megvizsgàljanak.
Nem, nem normalis a verzes. Elofordul, de attol meg nem normalis, nem oke.
Biztos, hogy bemennek, akarmennyiszer is elofordul. Azert vannak ott, hogy gondozzak a betegeket, ezert fizetsz TB-t. Nem lenne kerdes, akkor sem, ha a ferjem nez hulyenek.
Megkerdeznem tole, mi lenne, ha nem mennek be egy ilyen alkalommal, es baj tortenne. Leliismeretevel el tudna szamolni?
Mert akkor nem is kerdes.
Nekem is volt verzesem, mentem is be. Nem erdekelt, ki mit gondol.
Boldog babavarast!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!