KingCunyka kérdése:
Baranyhimlos a terhesseg legelejen?
Figyelt kérdés
Baranyhimlos vagyok es kb 4 hetes terhes ma csonaltam tesztet ami pozitiv lett..volt valaki hasonlo helyzetben???2017. jan. 7. 13:09
1/14 anonim válasza:
Én csak féltem tőle, hogy az vagyok. Mondtam a dokinak, azt mondta, a legelején nem okoz gondot.
2/14 anonim válasza:
Én úgy tudom h az első trimeszterben okoz gondot, de ne legyen igazam.
Minél elöbb menj orvoshoz az a biztos.
4/14 anonim válasza:
Biztos, hogy bárányhimlős vagy? Nekem anno azért mondta a doki, mert a legeslegelején az a szabály, hogy vagy megmarad és semmi baja, vagy elmegy. Ha mondjuk már 8 hetes lennél nagyobb lenne a baj. De mindenképp szakemberrel beszélj.
5/14 A kérdező kommentje:
1000% biztos hogy baranyhimlo :'(
2017. jan. 7. 15:18
6/14 anonim válasza:
Drukkolok. Majd írd meg, mit mondott a doki.
7/14 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy fejlődés rendellenességet okoz az I. trim-ben. :( Ráadásul ha lázad van, a gyógyszer se tesz jó, ha nem csillapítod, akkor meg a láz nem. :(
8/14 Kate1987 válasza:
En ugy tudom hogy az elso 6 hetben nem karos es a gyogyszerek se. Persze a legjobb dokihoz menni, de szerintem probalj megnyugodni es pl paracetamolt azt szedhetsz ha lazas vagy. Mire kezd artani a babanak te mar reg tul leszel a baranyhimlon.
9/14 anonim válasza:
Utolsó, ezt miből gondolod? Én voltam felnőttként bárányhimlős, 3,5 hétig tartott, ebből első héten lázcsillapítóval volt 39 fokos lázam.
10/14 Kate1987 válasza:
Melyik reszet mibol gondolom? Azt hogy az elso 6 hetben nem art? Onnan hogy a 4ik heten agyazodik csak be a holyagcsira a mehbe, es meg a taplalekot nem a koldok zsinoron keresztul kapja. Ezen a heten alakul ki a magzatburok, amely a szuletesig korbeveszi majd az embriot ill. magzatot. Valamint a kulso sejtekbol kialakul a petezsak is, melyen keresztul az anya tapanyaggal latja el a korai embriot, ami a 6 hettol tortenik meg korulbelul az utolso mentruaciotol. Annyira kicsi meg hogy nem mondhato babanak es meg szivhang sincs. A 6ik het vegeig csak a hormon szint latja el es azt nem befolyasolja a baranyhimlo. Ami meg azt illeti hogy te 3 es fel hetig voltal azt mettol meddig szamoltad? A korokozo karos addig amig lappang es az elso heten, mikortol elkzed leszaradni mar nem vagy "beteg". S az hogy neked igy elhuzodott szerintem azert volt emrt nem voltal jol informalva a teendokrol baranyhimlo eseten. En 9 nap alatt tul voltam rajta hidd el hogy hatalmas holyagaim voltak. A baratnom es a kislanya ugy detto 1-2 het kozott helyre jottek, tolluk kaptam el. A noverem ra egy evre volt es ket hetet tartott neki is... Egy masik baratnom is elkapta terhesseg elejen es most semmi baja, de ezt a torch tesztbol ki lehet mutatni tudtom szerint hogy hanyadan all a himlo szakasza es kell-e abortusz. Na de nem vagyok orvos s nem azt mondtam hogy biztos nincs baj, de probaljon megnyugodni, es orvoshoz menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!