10. héten halottam a kisbabám köldökzsinór pulzálását. De szívhangot még nem. Szerintetek azt mikortól lehet hallani? Most vagyok 11 hetes és 2 napos várandós.
Nem a kisbabbád koldokzsinor pulzalasat hallottad……hanem a saját hasi aorta (veroér) luktetését.
Nem fogod hallani a szivhangot..max. ha veszel egy készuleket, amivel ki tudod keresni.
Nem-nem. Én nem találtam.
A köldökzsinort azonnal megtaláltam. Nem akartam "piszkálni a picit, 1-2 percig keresgéltem de semmi. Aztán ki is kapcsoltam. Kb 4 nap múlva újra elővettem hátha.. A köldökzsinor rögtön meglett de a szívhang nem.
Kíváncsi vagyok mikor fogom megtalálni.
Ha jól emlékszem a barátnőm 12.héten hallotta.
Második babánk, bizti a köldökzsinort hallottam :) Felismerem, a rutin meg az évek;) Kicsi lányomnál nem volt ilyen kérdés. 28 hetesen lett szívhang hallgatónk. Akkor nem is volt kérdés és keresgélés. Gondoltam újra előveszem a készüléket mert hát miért is ne?! És rögtön rátaláltam. De csak a köldökzsinórra. Hiába mentem balra-jobbra majd vissza,szívverés nem volt. Talán mintha lett volna valami de csak 2-3 mp-ig lehettem rá figyelmes mert mintha rögtön elúszkált volna a kicsike. Épp ezért ki is kapcsoltam, nem piszkáltam..
Csak ha már az egyiket hallom a másikat vajon mikor fogom..? Meglátjuk.. Persze egészen lent kerestem.
Ezt nem értem, hogyan lehet megkülönböztetni, hogy a köldökzsinórt vagy a baba szívverését hallottad-e, azon kívül, hogy picit halkabb a hang ha a köldökzsinórnál találod meg. Ami nem mellesleges kb. 12.hétre fejlődik ki teljesen, tehát 10 hetesen nem igen van akkora köldökzsinór, hogy Te annak a pulzálását halld. Ha gyors, akkor a babácskádat hallod, ha lassabb, akkor a saját hasi verőered lesz, hiába a "rutin". :)
Én jelenleg 10 hetes vagyok, pár napja sikerül megtalálni a babát, előtte én is csak a saját hasi eremet hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!