21 hetes vagyok és még nem jörr rám 1kg-se? Ezért a babámnak lehet valami baja?
Szia!
A babádnak szerintem semmi baja sincs. Én 31 hetes vagyok és összesen 3 kilót híztam. Valószínű, hogy nem is én, hanem a placenta, a baba, meg a magzatvíz nyom ennyit. Pedig eszem. Nekünk minden leletünk jó, a baba jól fejlődik és egészséges.
Ha 82 kiló vagy, akkor a babának van miből elvonnia a tápanyagot. Nekem is eltudja vonni, pedig én csak 76 kiló vagyok. És jól vagyunk!
Boldog babavárást!
A barátnőm 95-el kezdte, 35 hetes és 2 kilót szedett fel, de jólvannak, és semmibaj, mert volt a kismamin előtte annyi felesleg, amiből a baba simán elél..
Ne aggódj ez miatt.
Ne aggódj, ez teljesen jó, sőt ideális. Tény, hogy szinte mindenki hízik már a 20. hétig (bár az szakirodalom azt mondja, hogy félidőig még nem indokolt a hízás), de az egészséges hízás mértéke nagyban függ a kiinduló testsúlytól is. Minél több a súlyfelesleg a kismamán, annál kevesebbet indokolt hízni terhesség alatt. Igazából az olyan sokat emlegetett 13 kg-mos megengedett hízás is a normál testalkatúakra vonatkozik.
A munkatársam 87 kilóval kezdte a terhességet, amihez 167 centi társult és a szülés előtt végül 85 kg volt, ugyanis az orvosa szénhidrát diétára fogta már az elején.
Én 178 centihez voltam 63 kg és nekem 18 kilót engedélyeztek terhesség végéig, BMI alapján számolták ki, ugyanis elég vékony voltam. Nagy eséllyel meg is lesz, ugyanis a 33. hétben vagyok és most járok 13 kiló plusznál.
Jó neked:-)
Én úgy vettem észre, hogy aki sovány testalkatú, arra töb kiló jön fel, mint akin amúgy is van valamennyi plusz kiló. Gondolom a szervezet úgy alakítja, ha van felesleg, akkor minek szedessen még fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!