Terhesen lehet enni tengeri herkentyűket (pl. kagyló, garnéla)?
Első!
"Tenger gyümölcsei
Terhesség során jobb elkerülni a nyers tengeri herkentyűk fogyasztását, mint az osztriga, vagy a sushi. Ezekkel ugyanis az a probléma, hogy az elkészítésük előtt nem voltak lefagyasztva. További herkentyűk, mint a cápa, a makréla, vagy a cserepeshal húsa sok higanyt tartalmazhat, ami szintén káros lehet. Ugyanez igaz kisebb mértékben a tonhalra is. Így általánosságban elmondható, hogy minden tengeri élőlény fogyasztásának mennyiségére érdemes odafigyelned."
Egy szó sincs benne kagylóról és garnéláról.
Ráadásul ez a cikk a sajtokat és a kávét is ide sorolja, amire a védőnőm kimondotta mondta, hogy ne dőljek be a netes cikkeknek, pl. Tihany Camembert-től semmi bajom nem lesz, vagy a nagyszüleim által készített sonkától, füstölt kolbásztól sem és kávét is lehet inni, napi egy csészével nem erőset (én napi fél decit iszok kávét iszok, 3.5dl tejjel hígítva).
Egyél nyugodtan, feltételezem nem tervezel enni minden héten ilyesmit. Természetesen jó átsütve!
Amúgy a netes cikkek rengeteg baromságot összehordanak, persze van igazságtartalmuk, de van egy csomó olyan is bennük ami csak humbuk, erről bármelyik orvost megkérdezhetitek, egyet fog érteni.
"Vida Agi 2008. november 27. csütörtök
Bee, egy kicsit nyugodtan ehetsz. A higannyal az a gond, hogy felhalmozódik. Ha csak 1-1 alkalommal eszel tengeri csemegéket (én is imádom :)), akkor semmi bajod nem lesz tőle (és a babának sem), csak akkor lehet gond, ha heti 3 alkalomnál többet eszel.
Bee 2008. november 27. csütörtök
Szia Vida Ági!
Az érdekelne, hogy ehetek-e tenger gyümölcsit, mert karácsonykor a férjemmel szeretnénk valami újdonságot készíteni, de a neten találtunk mellette és ellen szóló cikkeket is. Most tanácstalan vagyok. azért gondoltam, hogy írok ide, mert a tengeri halakkal hozzák összefüggésbe, ezeket a finomságokat is, és azt írják, ezekben is ugyanúgy lehet higany. Előre is köszönöm a válaszod."
Jól átsütve,úgy semmi bajod nem lesz tőle.
Egyébként amit az első linkelt,az rossz így arra ne hagyatkozz
Nyugodtan ehetsz.( Jól átsütve)
Én is ettem terhesen garnélet, semmi bajunk nem lett
Gondolom az olasz, spanyol nők sem vonják ki az étrendjükből terhesen.
Ha nem minden héten eszel ilyeneket ( és gondolom nem) akkor nem lesz gond.
(Az osztriga kagyló, a tengeri herkentyut pedig a köznyelv minden, a tengerből származó élőlényre értelmezi, ami nem hal, így a garnéla inside tartozik)
Lehet enni, csak nyersen nem ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!