Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi diabéteszes kismami...

Terhességi diabéteszes kismamik, elolvasnátok?

Figyelt kérdés
Tegnap és ma ebéd után kívácsiságból megmértük a vércukromat (anyukám nemrég cukros lett), kaja után 60 perccel az értékem 6,7 és 6,9 lett. Ez azért is kicsit furcsa, mert cukrot, finomított szénhidrátot nem nagyon eszem. Holnap megyek védőnőhöz először, ha megemlítem neki, segíteni fog? Vagy mit csináljak? 11 hetes vagyok.
2010. máj. 2. 23:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Először is ne ess pánikba. Nekem már megszületett a kislányom, a 20. héttől kezelték a diabéteszem. Ez az érték önmagában nagyon jó, bár nem tudom mit ettél. A diabéteszes kismamáknak 7,0 alatt kell tartaniuk az értéket diétával.(liszt,tészta, kenyér, cukor, rizs, krumpli, tej, szőlő, körte, szilva, babán, minimális vagy tilos) Nekem is cukorbeteg anyukám. Természetesen beszéld meg a védőnővel, esetleg kérj egy terheléses cukormérést megnyugtatásul.
2010. máj. 2. 23:17
 2/9 anonim ***** válasza:
51%
4 es 8 kozott normalis erteku. abszolut semmi bajod nincs, sot mondhatni tokeletes
2010. máj. 2. 23:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok: és lemaradtak a gyümölcslevek és cukros üdítők illetve az idegeskedés. Írd meg kérlek, hogy mit mondott a védőnő. Kíváncsi vagyok. De ne nyugtalankodj.
2010. máj. 2. 23:20
 4/9 anonim ***** válasza:

A dietetikus nem nagyon fog tudnai mit kezdeni ezzel az információval, ha nem mérted le a kajcsidat! Nem fogja tudni, hogy milyen és mennyi ételre lett ennyi az értéked. Egyébként a 6,9 nem túl jó étkezés után 1 órával...

A terheléses cukor egészen más, sajnos ha az rossz lett, akkor biztosan diéta lesz, mert az objektív vizsgálat.

Ne idegeskedj, mindent el fognak magyarázni :)

2010. máj. 3. 07:37
 5/9 A kérdező kommentje:

Na megjöttem a védőnőtől, azt mondta, hogy terhesen 7,2 alatt jónak szokták mondani az értéket. Kerüljem továbbra is a cukrot, üdítőket, lisztet, meg néha otthon nézzem meg a vércukrom, de tuti nem lesz magas. Illetve majd elküld terheléses vércukorszint-mérésre is, de csak a 24-ik hét körül.

Mit gondoltok erről?

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!

2010. máj. 3. 09:37
 6/9 anonim ***** válasza:
Igazábol a terheléses vizsgálat fog választ adni arra hogy van-e problémád. Nekem terhelés után 10,1 lett, ami elég magas.(7,8-ig jó) Azóta diéta van, fehér kenyér, cukor kimarad az étrendből, és úgy mérem a főétkezések után egy órával. Nekem azóta nem éri el a 6-ot, és kb 7,2-ig lenne jó az értéke. A te értékeid beleférnek a 7,2-be,bár 11 hetesen nekem kicsit magasnak tűnnek. Mert nekem azt mondta a diabetologus hogy ahogy halad előre a terhesség úgy változik a szénhidrát tolerancia a szervezetben, tehát lehet hogy rosszabbodni fog. Ezért mindenképpen említsd meg a védőnőnek,mert hátha jobban oda kell rá figyelni, vagy előbb elküldenenk terheléses mérésre. 27 heteskm
2010. máj. 3. 09:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok. Mialatt írtam a választ előbb, aközben írtad te is :). Ha a védőnő ezt mondta akkor azt biztos jó. Gondolom elmondta miket ne egyél, vagy csak alig, tartsd be, és figyeld továbbra is. De ha megnyugtat, említsd meg a dokidnak is, ha mész hozzá.

Egyébként az én szüleimnek is nemrég, idősebb korukban jött el a diabétesz. Örökletes hajlamunk van rá, úgy látszik.

2010. máj. 3. 09:48
 8/9 A kérdező kommentje:
A védőnőnél ma voltam, és ennyit mondott, mint amit írtam. Szerintem is kicsit késői a 24-ik héten a terheléses vérvétel... Most mit csináljak? Jelezzem a jövő héten a dokinak, hogy szeretnék cukorterhelésre menni? Amúgy a tömény glükóz tuti felcsapja majd a cukrom, mondom, itthon semmi ilyesmit nem eszem.
2010. máj. 3. 09:49
 9/9 anonim ***** válasza:

Én azt hittem, hogy már túl vagy a terhelésesen :)

Ha úgy érzed, hogy rossz, kérd az orvosodtól, hogy nézzétek meg korábban, nekem is a 12. héten megcsinálták és rossz is lehet sajnos.

Azzal a vizsgálattal kiderül minden, addig nem érdemes ezen idegeskedned!

2010. máj. 3. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!