Magas vérnyomásos kismamák nektek hogy volt?
Szia, nekem magas a vérnyomásom, és inzulinrezisztens vagyok -tehát inzulinra még nincs szükségem, de magas a terheléses cukrom.
Végig 160 grammos szénhidrát diétán voltam, amit szigorúan tartottam.
Én először 3xfél Dopegyttel kezdtem, ami 110-120/70-80 -on tartotta a vérnyomásom.
De az idő előrehaladtával ez már kevésnek bizonyult, úgyhogy később 3x1 Dopegyt kellett, és a nyolcadik hónap második felétől már szükség volt Corinfarra is a Dopegyt mellett.
Ekkor 130-140/90-95 volt a gyógyszerek mellett a vérnyomásom.
Amúgy teljesen jól voltam, semmi mérgezésre utaló jel. No és egy kilót sem gyarapodtam a 9 hónap alatt, komolyan tartottama diétát, mivel amúgy is 85 kilóról indultam.
A végén nekem sűrűbben kellett NST-re járnom, olyan 5 naponként. 39 hetes voltam, amikor bementem reggel NST-re, 160/100-at mértek vérnyomásnak, no és akkor egyenesen küldtek is fel a szülőszobára, egy óra múlva megindították a szülést.
Első válaszoló vagyok, igen, simán szültem, pontosabban burokrepesztéssel megindították.
Aztán mivel nem tágultam olyan gyorsan (de nem is túl lassan), jobbnak látta a dokim az infúziós rásegítést... Na onnantól kezdve cudar világ lett, mert nagyon nagy fájdalmaim lettek, de mindent összevetve egyszerű szülésem volt.
A burokrepesztéstől a babám kibújásáig mindössze hat óra telt el.
Hú, mit is adnak ilyenkor az infúzióban? Oxitocint? Az a lényeg, hogy az eleve leviszi a vérnyomást, a szülést követő napokon mindenféle gyógyszer nélkül volt valamivel 120/80 alatt a vérnyomásom. :-)
Szia!
Szintén 3x1 dopegytes voltam és cukros, de nem inzulinos. Természetesnek indult a szülés a 40. héten (koldökzsinór miatt lett császár).
Ha gyógyszerrel jó a vérnyomásod, akkor szülhetsz simán, közben folyamatosan figyelni fogják. Nemrég megkérdeztem a dietetikust (megint terhes vagyok) , hogy ha inzulinra kerülök, akkor mi van és azt mondta, hogy a szülést nem befolyásolja.
Szóval elvileg szülhetsz simán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!