Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas vérnyomásos kismamák...

Magas vérnyomásos kismamák nektek hogy volt?

Figyelt kérdés
magas vérnyomásra dopegytet szedek 3x1 et. igy rendben is van nincs vele gond. mellette inzulinos cukorbeteg vagyok de ezt is zsinten tudom tartani. kiváncsi lennék aki hasonlo gondokkal küzd nektek mit mondot az orvos szülhettek simán vagy császár lesz emiatt? aki szült már annak is várom a válszát ha hasonlo cipöben járt!
2010. máj. 2. 14:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia, nekem magas a vérnyomásom, és inzulinrezisztens vagyok -tehát inzulinra még nincs szükségem, de magas a terheléses cukrom.

Végig 160 grammos szénhidrát diétán voltam, amit szigorúan tartottam.

Én először 3xfél Dopegyttel kezdtem, ami 110-120/70-80 -on tartotta a vérnyomásom.

De az idő előrehaladtával ez már kevésnek bizonyult, úgyhogy később 3x1 Dopegyt kellett, és a nyolcadik hónap második felétől már szükség volt Corinfarra is a Dopegyt mellett.

Ekkor 130-140/90-95 volt a gyógyszerek mellett a vérnyomásom.

Amúgy teljesen jól voltam, semmi mérgezésre utaló jel. No és egy kilót sem gyarapodtam a 9 hónap alatt, komolyan tartottama diétát, mivel amúgy is 85 kilóról indultam.

A végén nekem sűrűbben kellett NST-re járnom, olyan 5 naponként. 39 hetes voltam, amikor bementem reggel NST-re, 160/100-at mértek vérnyomásnak, no és akkor egyenesen küldtek is fel a szülőszobára, egy óra múlva megindították a szülést.

2010. máj. 2. 15:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia! Igaz én nem vagyok, voltam terhesség alatt sme cukros, de a 8héttől nagyon magas volt a vérnyomásom. :( Akkor 3x1Dopgytet szedtem és 2x1 Corinfar 10Retard tablettát. ( az utóbbira az volt írva, hogy terhesek nem szedhetik, mert nagy a fejlődési rendellenesség száma ) :( Nagyon parán voltam, hogy baj lesz a babával, főleg, hogy a 8.héttől kellett szednem, de a dokik nyugtatgattak. Simán szültem, a kislányomat 10nappal túl is hordtam. :) Gyönyörű, egészséges baba lett belőle. :))
2010. máj. 2. 15:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Első válaszoló,simán szültél magas vérnyomás mellett?
2010. máj. 2. 17:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok, igen, simán szültem, pontosabban burokrepesztéssel megindították.

Aztán mivel nem tágultam olyan gyorsan (de nem is túl lassan), jobbnak látta a dokim az infúziós rásegítést... Na onnantól kezdve cudar világ lett, mert nagyon nagy fájdalmaim lettek, de mindent összevetve egyszerű szülésem volt.

A burokrepesztéstől a babám kibújásáig mindössze hat óra telt el.

Hú, mit is adnak ilyenkor az infúzióban? Oxitocint? Az a lényeg, hogy az eleve leviszi a vérnyomást, a szülést követő napokon mindenféle gyógyszer nélkül volt valamivel 120/80 alatt a vérnyomásom. :-)

2010. máj. 2. 17:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Szintén 3x1 dopegytes voltam és cukros, de nem inzulinos. Természetesnek indult a szülés a 40. héten (koldökzsinór miatt lett császár).

Ha gyógyszerrel jó a vérnyomásod, akkor szülhetsz simán, közben folyamatosan figyelni fogják. Nemrég megkérdeztem a dietetikust (megint terhes vagyok) , hogy ha inzulinra kerülök, akkor mi van és azt mondta, hogy a szülést nem befolyásolja.

Szóval elvileg szülhetsz simán!

2010. máj. 2. 20:31
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek a válaszokat!!
2010. máj. 2. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!