Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6 hetesen mekkorának kell...

6 hetesen mekkorának kell lennie a petezsák méretének?

Figyelt kérdés
A klinikán nem mondtak semmit csak megvizsgáltak és elküldtek. A papíron az állt,hogy a petezsák mérete 24x9mm. Nagyon sokan mondták,hogy ez nagynak számít ahhoz képest ,hogy 6 hetes. szerintetek aggódnom kellene? első terhesség szóval nem értek ehhez és egy kicsit megijesztettek.

2016. dec. 14. 21:21
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Na most akkor azt tisztázzuk, hogy 6 hetes, vagy 8? A 6 hétben benne van a +2, vagy nincs? Mert ha a 6 hét a fogantatástól telt el, akkor valójában 8 hetes terhességről beszélünk. Csakhogy az orvosok nem így szoktak számolni, hanem a fogantatás előtti 2 hetet is hozzászámolják, vagyis fogantatás óta 4 hét telt el. Így van, kérdező? Ha igen, akkor elég nagy ez a 24 mm. Én 8 hetes vagyok és nekem most 24 mm és ez a "tankönyvi 8. heti méret". Te 6 hetesnek nagy vagy. Ha viszont félreértés van a számításban és a fogantatás óta 6 hét telt el, akkor +2-t hozzáadunk, azaz 8 hetes vagy és a 24 mm hajszálpontosan annyi, amennyinek lennie kell a petezsáknak.
2016. dec. 15. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!