Mi történik, ha valaki terhes, de nem tud róla, és úgy
rakat spirált?
Figyelt kérdés
10 hónapja szültem, 8 héttel szülés után már szedtem a fogamzásgátlót. Október körül kiderült, hogy nem jó nekem a tabi, mert hetekig megállás nélkül véreztem, tehát rakattam spirált. Csináltam előtte tesztet, negatív lett. Mostanában fáj a hasam lent (mint mikor terhes voltam), és naponta többször érzem úgy, mintha rugdosna bennem egy baba.. nemsokára csinálok új tesztet, lehet, hogy csak fantomrugások, vagy csak bemesélem magamnak, de kezd nagyon idegesíteni:(
Mielőtt fel rakja a spirált a doki meg vizsgál szóval hamarabb kiderül.. De mondjuk ismerek olyat akinek spirál mellett fogant a babája szóval nem 100% biztonság...
2016. dec. 11. 20:07
2/13 anonim válasza:
Csak be meséléd magadnak nyugi
2016. dec. 11. 20:08
3/13 A kérdező kommentje:
En utananeztem, es irta egy masik no, hogy felrakatta a spiralt ugy, hogy tudta nelkul 18 hetes terhes volt. De o elvetette, mert epp szentmentek a barajaval. Nem tudom a babanak lett-e valami baja a spiraltol. Szoval ezert is izgulok :(
2016. dec. 11. 20:19
4/13 anonim válasza:
tesztelsz es megtudod
de kizart sspiral sokszor vetelest okoz mar az elejen
ajanlom kicsit tobb penzt tolj bele es hormonos spiralt vegyel sokkal kevesebb a mellekhatasa es a verzes csokken tole
2016. dec. 11. 20:26
5/13 anonim válasza:
Kamu, hogy 18 hetesen rakat fel spiralt es ez a dokinak nem tunik fel.
2016. dec. 11. 20:59
6/13 A kérdező kommentje:
Hat itt nem igy tajekoztatott az orvos. Tobbel is konzultaltam, es azt mondtak, hogy minel magasabb a reztartalma annal nagyobb biztonsagot nyujt teherbeeses ellen. Emellett a mellekhatasok a hormonos spiral felhelyezese utan jelentosen gyakoribbak, mint a hormonmentes spiralnal.
2016. dec. 11. 21:07
7/13 anonim válasza:
Ez nem igaz
Kulfoldon rezes spiralt szinte senki nem hasznal.
A rezes spiralnal lehet kismedence gyulladas ill bakterialis eszmeletlen nagy fertozes akkora hogy mehet ki kiveszik.
Ezzel szemben hormonos verzest csokkenti es a valtozo korban is berakjak a panaszok elkerulese vegett
2016. dec. 11. 21:26
8/13 A kérdező kommentje:
Ez vicces, mert kulfoldon elek (Anglia), es itt a rezes a gyakoribb, nem a hormonos, pedig itt aztan mindenfele fogamzasgatlas teljesen ingyenes. Es igaz, hogy nem verzel annyira erosen a hormonostol, mint a rezestol, de mas mellekhatasok gyakoribbak lehetnek. Az eros verzes a rezesnel meg 3-6 honapig tart, de 10 evig ved terhesseg ellen, ugy, hogy nem rak hormont a testedbe, es szerintem megeri.
2016. dec. 11. 23:12
9/13 anonim válasza:
Ez kamu...Őszintén Te el hiszed hogy egy 18 hetes magzatot Nem vesz észre a nőgyógyász amikor szét feszíti a méhszájat vagy mikor UH-t csinál?
2016. dec. 12. 08:33
10/13 anonim válasza:
Én most rakattam fel goldlily spiralt. Nem akartam hormonost, nem ertem, hogy a hormonos miert lenne jobb, mint egy sima spiral. Miert jo az, ha minimalisra csokken a verzes?
Par hete rakattam fel menzesz vegen, azota nem menstrualtam. Kivancsi vagyok milyen lesz az elso menzeszem. En sem akartam, hogy az az ize folyamatosan hormont adagoljon belem, es ha nem birom, akkor kidobtam 70 ezret az ablakon...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!