Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jótanács egy öt hetes kismamának?

Jótanács egy öt hetes kismamának?

Figyelt kérdés

Jótanácsokat szeretnék kérni terhességgel kapcsolatban. Ez lehet egészségügyi, étkezési, orvosi, felkészülési stb.

Kérlek segítsetek!

5hetes km

2010. máj. 2. 06:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ne igyál alkoholt, ne dohányozz, egyél sok gyümölcsöt. De ez alap.

Szerintem még fontos, hogy ne parázd túl, nyugodtan lehet sportolni, ha nem kimerítő, vihetsz haza szatyrokat a boltból, és ami nagyon fontos: ne olvasgass és ne is hallgass meg rémtörténeteket! Én sajnos ez utóbbit nem tartottam be, folyamatosan izgultam, hogy most milyen szörnyűség fog történni.

2010. máj. 2. 07:42
 2/11 A kérdező kommentje:

köszi

Káros szenvedélyem nincs, Elevitet szedek.

Elég annyi folsav, amennyi az Elevitben van?

2010. máj. 2. 07:57
 3/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Szerintem bőven. :)
2010. máj. 2. 08:39
 4/11 anonim ***** válasza:
Szia!Szedhetsz az elevit mellé sima folsavat,ilyenkor az a legfontosabb vitamin,kb a 12.hétig.Utána már nem fontos.Tényleg ne idegeskedj,pihenj sokat,és ne cipekedjél.Ezek a legfontosabbak.Nyers tojásos,húsos dolgokat kerüld,mást lehet enni nyugodtan.Nem kell túl parázni,mondom én aki tényleg mindenen parázott:-)))Ha valami erős furcsa tüneted van akkor doki!37+6hetes kismami
2010. máj. 2. 08:41
 5/11 A kérdező kommentje:
köszi
2010. máj. 2. 09:11
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is gratulálok Neked! :-)

Minden amit fentebb leírtak, meg majd ha elkezdesz fáradékony lenni, pihizz sokat, had nőjön nyugiban a kis pocok, és a szervezeted is meghálálja majd.

-A folsavból nekem napi 2x5mg-ot kellett szednem a 15hétig+elevit(elenyésző a folsavtartalma).

-Azóta elevit, és magneB6(napi 3x1 a 24 hétig, azóta 3x2)

-Én még szedek c vitamint, és rutascorbint, ez csak akkor kell, ha visszérre hajlamos vagy, de még ne, majd csak a 15 hét után.

-Igyál-egyél sok tejterméket, amiben sok a fehérje, ez legyen az ételek nagy része,illetve nyers zöldség(megmosva!!!) kisebb része pedig szénhidrát, és zsírok. Sok rostot, és almát, hogy ne legyen majd székrekedésed. Az édességet próbáld mellőzni, persze ehetsz nyugodtan, csak mértékkel, és nem kell kettőtök helyett enned :-), mert utána nehezen tudod leadni majd a súlyfelesleget, meg a szívet is megterheled.

-Ha a fogaid nincsenek rendben, majd menj a fogorvoshoz, érzéstelenítő mehet, és fokozottan figyelj oda a fogmosásra, mivel a terhesség alatt más a szájflóra, könnyebben telepednek meg a bacik.Később majd lehet, hogy az ínyed vérezni fog mosás közben, meg be is gyulladhat, de ez nem biztos, kinek hogy...

-A hasadat, ahogy elkezd nőni, kenjed!

-Ne feküdj a tűző napon.

-Ne fürödjél, de ha mégis, forró vízben tilos!

-12 hétig ÉN(de ezt eldöntöd magad) no körömlakk, hajfestés.

-Ha eddig sportoltál, tedd továbbra is, kicsit vegyél vissza. Ha viszont nem, akkor most ne kezd el.

-ha elkezdene égni a gyomrod, salvus víz, vagy rennie.

-Ne vegyél be gyógyszereket, csak ha az orvos mondja. A láz nagyon nem jó, ha 38 fölé megy akkor panadol simát vehetsz be, de csak végszükség esetén.

Ööööööö, bocsi de "kicsit" hosszúra sikeredett, remélem lesz benne hasznos is azért...

Vigyázz magatokra, amikor majd megmozdul(nekem csak a 21 héten sajnos)az szuper fantasztikus érzés, onnantól tiszta boldogság, kívánom, hogy Neked is az legyen!

Jó egészséget!

2010. máj. 2. 09:23
 7/11 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

:)

2010. máj. 2. 09:28
 8/11 anonim ***** válasza:

Az előző hozzászóló mindent leírt, ami fontos lehet. Nagyon klasszul összegzett mindent, ami ilyenkor felmerülő kérdés.

Én csak annyival egészíteném ki, hogy legyen egy olyan szülész-nőgyógyász orvosod, akiben maximálisan megbízol, bármikor felhívhatod és bármit megkérdezhetsz Tőle. Már most tisztázd le vele, hogy szeretnéd, ha végig Ő gondozna a terhességed alatt és nála is szeretnél szülni. Hidd el, ez nagyon megnyugtató érzés!

2010. máj. 2. 12:14
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2010. máj. 2. 12:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Én csak azokat írnám le, amit előttem nem.Ne fogyassz sok kávét! Az első 12 hétben a túlzásba vitt koffein vetélést is okozhat.Ha kívánod, igyál 3 az 1-bent naponta egyszer, abban nincs olyan sok koffein.Kíméld magad, ne emelj nehezet!Próbálj meg többet pihenni!Az is elég, ha csak fekszel, nem kell feltétlenül aludnod.Tényleg óvatosan a gyógyszerekkel, most ne vegyél be semmit csak úgy! Ez vonatkozik a gyógynövényekre is.Amikor elkezd nőni a pocid és a melled, kenegesd minden nap babaolajjal vagy krémmel.TILOS: nyers, vagy félig átsült hús ( én hamburgert sem eszem , mert nem tudhatom, mennyire sütik át), nyers tojás, lejárt szavatosságú ételek,penészes vagy lágy sajtok, energiaital,pasztörizálatlan tej.Gyümölcsöt, zöldséget mindig alaposan moss meg.Ne állj túl közel a mikrohullámú sütőhöz. ( Bár nem bizonyították be, hogy káros, de inkább légy óvatos) Ha valami nem esik jól a szexben, ne erőltessétek, és kerüljétek a vad, durva dolgokat, segédeszközöket.Ne használj intim irrigátort!Kényelmes nadrágot hordj, semmi ne szorítsa a hasad! Próbálj meg felesleges dolgokért nem aggódni.Ha valamiben bizonytalan vagy, kérdezd meg az orvosod vagy a védőnőd.Gratulálok én is, és vigyázz magadra!
2010. máj. 2. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!