Nálatok is előfordult a terhesség elején, hogy össze-vissza mértek az UH-on?
Nálam következő a helyzet: 5. héten 9,5mm petezsákot láttak szikhólyaggal. 1 héttel később (másik orvos, másik gépen) 11mm petezsákban 5,8mn-es embriót mért szívhanggal. A gép 4 hetes terhességet írt ki.
Ebben több fura dolog is van:
- 11mm-es petezsákban nem szokott ekkora embrió lenni
-4 hetesen még nem látnak semmit. Nem ám embriót szívhanggal...
Szóval szerintem valamit elmértek, mert az biztos, hogy fejlődött a terhesség, ha a kezdetben üres petezsákban élő embrió lett... Vagy én gondolkodom rosszúl?!?
Egész terhesség alatt össze-vissza mérik, nem csak az elején.
Az elején a millimétetek heteket számítanak...
Ha volt rendes ciklusod, akkor általában max. egy hét csúszással ide vagy oda jól belőhető.
A 12 hetes UH pedig hozzávetőlegesen a legpontosabb eredményt adja.
Az egyetlen ertelmetlennek tuno dolog a leirasodban szamomra a 4 hetes terhessegi kor meghatarozas, amire irtad, hogy a gep dobott ki.
Tobb tablazatot atneztem 5-6 mm-es CRL-t 6 hetes terhesseghez irnak, 5 hetes terhesseghez pedig 1 mm-t. Tehat az egy hettel korabbi uh-n siman igaz lehetett, hogy nem lattak meg embriot.
A 11 mm-es petezsak pedig 5 het 4 naposnak felel meg, ez nem valami nagy elteres, masreszt siman el is merhettek.
De onnantol kezdve, hogy van embrio es szivhang, nem is szoktak foglalkozni a petezsak meretevel.
(Es az sem igaz, hogy 1-2 mm-es elmeres heteket jelent, vagy valami hasonlot irt az egyik valaszolo, ha hol emlekszem. 5 hetrol 6 hetre 5-6 mm-t no az embrio ulomagassaga, onnantol egy ideig napi 1mm-t. Szoval egy kis "elmeresbol" sem lesz tul nagy kulonbseg.)
Itt a lenyeg annyi, hogy van embriod szivhanggal, ami nagyon jo dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!