Mit csináljak, hogy ne pánikoljak folyton?
Szia!
Ne pánikolj (persze tudom nem könnyű)! Csak pozitív dolgokra szabad ilyenkor gondolni. Miért lenne bármi baj?
Próbálj magadnak minél több programot szervezni, nézegesd a babacuccokat. Élvezd ki, hogy ketten vagytok még. Találkozz sokat a barátnőiddel.
Hidd el megértelek, hogy aggódsz, nekem tavaly 36 hetesen terhesen történt baj (köldökzsinór), s most megint babát várok. De nem gondolok rosszra, minden rendben lesz! Csak pozitívan gondolkodok, semmi negatív gondolatot nem engedek meg magamnak!
Próbáld élvezni a terhességet!!! Beszélgess a babáddal, beszéld meg vele, hogy könnyen szülessen meg, legyen jó baba stb.
Békés, nyugodt, kiegyensúlyozott babavárást kívánok Neked!
Szia! Idézek néhány szorongás csillapítási technikát az egyik kedvenc könyvemből:
1. önmegfigyelés. Próbáld minél korábban tudatosan észlelni a szorongás jeleit. Melyek az aggodalmat kiváltó helyzetek, képek, gondolatok, testi tünetek? Ez segít sz un. szorongási ciklus minél korábbi megszakításában.
2. relaxációs technikák elsajátítása.
3. viszonyulj kritikusan az aggodalomhoz. Amikor észreveszed hogy aggódni kezdsz, tedd fel magadnak a következő kérdéseket: Valószínűsíti-e bármi a rettegett esemény bekövezkezését? Valóban igaz, hogy a tehetetlen várakozásnak egyetlen alternatívája sincs? Lehet-e pozitív lépéseket tenni? Van-e bármi haszna a szorongató gondolatokkal való ismételt szembesülésnek?
A könyv szerint a figyelem és a józan gondolkodás fékezi a szorongást tápláló idegi tevékenységet, míg a testi ellazulás elnyomja az agy által a test szerte szétküldött szorongáskeltő jelzéseket.
Nekem bevált, különösen a 3. pont. Remélem neked is segít majd!
Egy másik krónikus aggódó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!